To ελληνικό σινεμά, συνέχεια βρίσκει τρόπους να μας κάνει περήφανους, ειδικά σε μια περίοδο, που κανείς δεν ασχολείται μαζί του. Δίχως καν να του παρέχονται τα βασικά, ώστε να συνεχίσει τη σπουδαία φεστιβαλική του πορεία σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, αυτό παλεύει μόνο του κι εμείς ελπίζουμε να βλέπουμε όλο και περισσότερες ελληνικές ταινίες στις αίθουσες, δίχως να μένουμε με τα απόνερα του Χαλβάη 5-0!  

Μια από τις ταινίες λοιπόν που περιμένουμε πως και πως να δούμε είναι το “Digger” του Τζώρτζη Γρηγοράκη που αφού σήκωσε βραβείο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, συνέχισε την πορεία και τσίμπησε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο για την ερμηνεία του Βαγγέλη Μουρίκη, που απέδειξε ακόμη μια φορά ότι πρόκειται για το σημαντικότερο κινηματογραφικό ηθοποιό της γενιάς του. Κι ενώ στο Σεράγεβο ακούγεται η ιαχή πως του πετσόκοψες έτσι Βαγγέλη Μουρίκη, εμείς θα κάνουμε 2 πράγματα. Αρχικά, θα δούμε την επική συνέντευξη του μαζί με τον Γιάννη Οικονομίδη στο σύντροφο Γεροντόπουλο για την επική “Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς”. Δευτερευόντως θα σου πούμε το στόρι του Digger για να ψηθείς κι όταν βγει στις αίθουσες να πάρεις εισιτηριάκι εγκαίρως.  

Είναι η ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση“.