Όταν έσκασε στο Χόλιγουντ το σκάνδαλο του Χάρβει Γουάϊνστιν υπήρξαν πολλοί προφανώς που πέσανε από τα σύννεφα αν κι ήταν το κρυφό μυστικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας για πολλά χρόνια. Η περίπτωση του καταδικασμένου Γουάϊνστιν άνοιξε ευτυχώς τον ασκό του Αιόλου κι έδωσε δύναμη σε πολλές γυναίκες να μιλήσουν για τη σεξουαλική κακοποίηση και για όλες τις σεξιστικές συμπεριφορές που βίωσαν τα χρόνια της σιωπής. Τότε, που πολλοί γνώριζαν, αλλά ελάχιστοι μιλούσαν. Κι αυτοί που μιλούσαν αποκλείονταν, δέχονταν απειλές ή έβρισκαν εξωδικαστικές λύσεις μέσω συμβιβασμών, με τους θύτες.  

Κάπως έτσι γεννήθηκε και μεγάλωσε το κίνημα #metoo που έδωσε φωνή στις γυναίκες που στιγματίστηκαν μια για πάντα, από τις πράξεις ανδρών, που ήθελαν μια ανταμοιβή για τις ευκαιρίες που έδωσαν, στον αδηφάγο και φθοροποιό κόσμο του θεάματος! Έχουν περάσει χρόνια από τότε, ωστόσο συχνά ανακύπτουν νέες ιστορίες γυναικών που υπέστησαν σεξουαλικά αδικήματα. Η Rose McGowan λοιπόν, μέσα από τον λογαριασμό της στο twitter κατηγόρησε τον ελληνικής καταγωγής Alexander Payne (σκηνοθέτη των indie αριστουργημάτων Sideways και Nebraska) ότι την παρενόχλησε όταν ήταν μόλις 15 ετών, καθώς την πήγε σπίτι του και της έβαλε να δουν μια soft porn ταινία που είχε σκηνοθετήσει για το δίκτυο Showtime, με ψευδώνυμο! 

Θυμάμαι ακόμη το διαμέρισμά σου στο Σίλβερλεϊκ. Είσαι προικισμένος. Με άφησες σε μια γωνιά του δρόμο μετά. Ημουν 15 ετών. Θέλω μόνο μια αναγνώριση και μια απολογία. Δεν θέλω να καταστρέψω“, έγραψε η McGowan μέσα από ένα χαρακτηριστικό gifάκι! Οι φωνές μας, πάντα θα συντονίζονται με τις γυναίκες που δέχθηκαν κακοποίηση και κάποιοι τους ανάγκασαν να την πνίξουν στη σιωπή.