700 χιλιάδες εμβόλια για τον κορονοϊό τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα και μια λεμονιά ανθίζει σε κάθε γειτονιά!

"Παράγγειλε το, το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω"!

700 χιλιάδες εμβόλια για τον κορονοϊό τον Δεκέμβρη στην Ελλάδα και μια λεμονιά ανθίζει σε κάθε γειτονιά!

"Παράγγειλε το, το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω"!


Χθες σαν να το ξέραμε γράφαμε σε κάποιο άρθρο μας, ότι κοντεύουμε αδέρφια, μόλις 136 μέρες απομένουν, για να φύγει και να πάει από εκεί που ήρθε το καθόλου σωτήριο έτος 2020! Σαν να μας άκουσε που λες, ο Βασίλης ο Κικίλιας και βγήκε σήμερα να ανακοινώσει ότι η Ελλάδα θα πάρει τον Δεκέμβρη περίπου 700.000 δόσεις του εμβολίου, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca για τον κορονοϊό. Αν όλα πάνε καλά και τον Νοέμβριο πάρει την οριστική έγκριση το εμβόλιο της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας («περάσει», δηλαδή, και την τέταρτη φάση), ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι πρώτες 700.000 δόσεις στο τέλος του 2020, από τις συνολικά 3.000.000 περίπου, που αναλογούν στη χώρα, και θα τις λάβει τμηματικά ως τα τέλη Ιουνίου! 

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε αναλυτικά σε εκπομπή στον ΣΚΑΙ: "Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Λάιεν, τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις τον Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά". 

Φήμες ότι σε όλη τη χώρα απλώθηκε η ιαχή: "Παράγγειλε το, το τιμημένο, δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω", ελέγχονται ως ανακριβείς! 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα