Πριν καμία εβδομάδα και κάτι ψηλά, είπα να εγκαινιάσω τη στήλη It’s Not Greek to Me, γιατί η ελληνική σκηνή, έχει τα κάκαλα για πολλά και μεγάλα πραγματάκια, κι αυτό δεν είναι μια ακόμη γραφική κλισεδιά, ενός ανθρώπου που κοιμάται με τους δίσκους του αγκαλιά, γιατί αλλιώς μένει ξάγρυπνος. Είναι σαφές, δεδομένο και μη διαπραγματεύσιμο. Εκεί έξω, υπάρχουν μπάντες που φτιάχνουν σε υπόγεια, προβάδικα, ταράτσες και δωμάτια με αυγοθήκες τη μουσική του μέλλοντος μας. Υπάρχουν κι άλλες εξίσου τίμιες και εμπνευσμένες που λούζονται με τη φώτιση των πατεράδων μας, δηλαδή των μουσικών που έφτιαξαν πριν από εμάς για εμάς, το soundtrack της ζωής μας.  

Οι Night Resident που λες, ανήκουν στη δεύτερη κατηγόρια κι είναι λογικό μιας και τα μέλη τους, έχουν φάει με το κουτάλι την Underground rock & heavy metal σκηνή, με τις φάτσες τους να τις συναντάς στις αντίστοιχες χοροεσπερίδες. Μέλη των Speedblow και των Black Soul Horde είχαν την απαραίτητη διαπαιδαγώγηση προκειμένου να βάλουν μπρος ένα occult rock δισκίον, που τα αξίζει τα αυλάκια του, ένα προς ένα.  

Την ώρα που ο ροκ πλανήτης, προσπαθεί να συνέλθει από την επίθεση των Ghost σε charts, δισκοπωλεία, διαδικτυακούς σωλήνες και πάσης φύσεως stream-άτες πλατφόρμες, οι Night Resident δεν ξεχνούν πέσανε μικροί στη χύτρα των Witchfinder General και πολύ καλά έκαναν, γιατί εκεί μέσα θα έβρισκαν όλα όσα χρειάζονταν για το πόνημα τους. Doomίσιο και στακάτο rhythm section και σατανιασμένα riffs, και φωνητικά που βρωμάνε seventίλα από χιλιόμετρο. 

Κι όσο το κεφάλι μας αντανακλαστικά ξεδιβώνεται σχεδόν στο ρυθμό του “Something Wrong with the Sky”, τρυπώνουν στα ηχεία μας ξεγυρισμένα σολίδια, και μια horror ατμόσφαιρα, που μοιάζει να ξεπήδησε από βρετανική ταινία τρόμου της Hammer στα ευλογημένα 60s! 

Όσο λοιπόν μεσαιωνικές Μάγισσες καίγονταν στην πυρά, ο ήλιος έφευγε από τη θέση του κι ερχόταν ένα μπλε φεγγάρι να στοιχειώσει πικάπ, ηχεία, μέχρι και κασετόφωνα αυτοκινήτου, με τις μελωδίες του και την μυστηριώδη του, ατμόσφαιρα. Με σένια παραγωγή και χωρίς περιττά φρου φρου κι αρώματα, οι Night Resident παίζουν το occult rock, όπως ακριβώς το χρειαζόμαστε! Αν ο δήμιος μας εξανάγκαζε να διαλέξουμε highlights τότε η ψυχούλα μας, θα πετάριζε δείχνοντας “Something Wrong with The Sky”, “Hedge Witch” και “When Shadows Call”, βγάζοντας το καπελάκι μας για το επίπεδο του songwriting!  

Υ.Γ: Μετά τα μεσάνυχτα το δισκίον ακούγεται καλύτερα!