Είναι κάποιες ταινίες που μας έχουν σημαδέψει. Είναι αυτά τα φιλμ που λένε πως ανήκουν σε μια ολόκληρη γενιά, γιατί την όρισαν όπως και να το κάνουμε. Είτε σε επίπεδο κινηματογραφικό, αλλά κι ως κομμάτι της ποπ κουλτούρας που έγινε σημείο αναφοράς, μέσα από σκίτσα, αφίσες μπλουζάκια και inside jokes. Μία από αυτές τις ταινίες λοιπόν, που δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε εδώ και 17 χρόνια είναι το “Χαμένοι στη Μετάφραση” της Σοφία Κόπολα. Άλλωστε αν δεν έχεις μπει σε φόρουμ λοιπών καψιμάκηδων τα ξημερώματα, για να μάθεις τι στο διάολο είπε ο Μπιλ Μάρεϊ στο αυτί της Σκάρλετ Γιόχανσον όταν τέλειωνε η ταινία, δεν έχεις ψυχούλα. 

Όχι, δεν την κάναμε όλη αυτή την εισαγωγή για να σου πούμε τι μάθαμε τελικά, αλλά γιατί η Σοφία Κόπολα επιστρέφει με την 7η ταινία της που θα έχει μια “Lost in Translation” essence.  

Δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κάτι ξανά με τον Μπιλ, επειδή ο κόσμος τον αγαπάει τόσο πολύ στο “Χαμένοι στη Μετάφραση”. Δεν θα μπορούσα ποτέ να ξαναφτιάξω κάτι ίδιο, οπότε δεν ήθελα να το αγγίξω. Αλλά ο καιρός πέρασε και μου αρέσει τόσο πολύ να δουλεύω μαζί του. Δεν τον έχουμε δει πολύ ως κοσμοπολίτη bon viveur σε αυτή τη φάση της ζωής του“, είπε η Σοφία η φίλη μας. 

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη από τη Σοφία, που βάζει τον Μάρεϊ να πρωταγωνιστεί πλάι στη Ρασίντα Τζόουνς (κόρη του Κουίνσι) σε μια κωμωδία, που έχει σκαρφαλώσει στη λίστα μας, με αυτές που δεν γίνεται να χάσουμε τους επόμενους μήνες. Όσο αναρωτιόμαστε πόσο αργεί ο Οκτώβρης, παίρνουμε μάτι τις αποκλειστικές φωτογραφίες του Entertainment Weekly!