Πριν δύο τρεις μέρες που λες, λιώναμε στο σπίτι κι είχαμε βάλει αυτά τα ένδοξα καρτούν της δεκαετίας του 1990, με τα οποία μεγαλώσαμε. Ξέρεις, μιλάμε για τότε που η Disney σπάραζε την καρδούλα κάθε μικρού παιδιού με τις μοναδικές ιστορίες που έστηνε στο πανί των κινηματογράφων όλου του κόσμου. Αυτό που ανακάλυψε ωστόσο η επιστημονική μας ομάδα, ήταν ότι πολλά από τα τραγουδάκια, που γλυκοτραγουδούσαν οι παιδικές φωνούλες, σε σπίτια αυτοκίνητα, γειτονιές και παιδικές χαρές ήταν αρκούντως σατανιασμένα. Κι επειδή είσαι άπιστος Θωμάς, πάρε 5 από αυτά, να δεις ότι δεν σε γλεντάμε και να καταλάβεις επιτέλους, γιατί ο κόσμος γέμισε τόσα thug life πιτσιρίκια.  

“Lion King” – “Υπ’ ατμόν”

Λίγο πριν σκοτώσει τον Μουφάσα, ο Σκαρ λέει στις ύαινες το δολοφονικό του σχέδιο, το οποίο μοιάζει πιο τρομακτικό κι από τον Φρανκ Άντεργουντ στην 1η σεζόν του House of Cards. Όταν το δεις, θα επαναλαμβάνεις σαν πεντάχρονο: “Ακονίζω τα δόντια λοιπόν υπ’ατμόν“.  

“Friends Οn the Other Side”- “Princess and the Fog” 

Στην Πριγκίπισσα και τον Βάτραχο έχουμε τον βασικό κακό, τον ούλτρα απαισιότατο Φασίλιερ που ζει στη Νέα Ορλεάνη και  να κάνει βουντού στον Ναντίν για να τον μετατρέψει σε βάτραχο. Έ φαντάσου λοιπόν τα πιτσιρίκια να τραγουδάνε ένα κλασικό βουντού τραγουδάκι, καλώντας τα τέρατα του Κάτω Κόσμου κι άλλα τέτοια σατανιασμένα. 

“Η Παναγία των Παρισίων”-” Σκοτάδι του Άδη” 

Ο Φρόλο περνά μια ερωτική απογοήτευση γιατί δεν τον θέλει η Εσμεράλδα κι απειλεί να κάψει ολόκληρο το Παρίσι. “Σημάδι του Άδη, σαν χάδι στο κορμί” κι άλλα τέτοια ωραία. 

“Ποκαχόντας”- “Βάρβαροι” 

Οι Άγγλοι πάνε να δολοφονήσουν τους Ιθαγενείς της Αμερικής τους οποίους θεωρούν Βάρβαρους. Βάρβαρους θεωρούν και τους Άγγλους η Ποκαχόντας κι η φυλή της, όταν μας τα σκάει αυτό το τραγουδάκι, που αναλύει ιδιαίτερα παραστατικά την κτηνωδία του ανθρώπινου είδους.  

“Άριελ η Μικρή Γοργόνα”- “Πληγωμένες Ψυχές” 

Η Ούρσουλα πάει να κάνει άνθρωπο την Άριελ, αποκαλύπτοντας ένα Μεφιστοτέλειο background, μιας και για ό,τι κάνει ζητάει αντάλλαγμα την ψυχούλα των βασανισμένων ανθρώπων. Αν δεν πλερώσεις σου κρατάει αιχμάλωτη την ψυχή κι αυτό είναι ένα ακόμη τραγουδάκι της Disney που μεγάλωσε σωστά thug life παιδάκια.