Δεν ξέρω αν είδες κάπου τις προηγούμενες μέρες, μια είδηση να περνά από την αρχική σου, που μίλαγε για τη Daisy Coleman. Μέσα στο σωρό των ενημερώσεων, είναι πιθανόν να σκρόλαρες στην οθόνη σου και να μην πρόλαβες να διαβάσεις τι της συνέβη. Είναι πολύ σημαντικό όμως να μάθεις την ιστορία της, γιατί όσο συγκλονιστική κι αν σου φανεί, δεν είναι η μόνη. Δυστυχώς δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία. Όταν είχα δει το ντοκιμαντέρ του Netflix, “Όντρι & Ντέϊζι” είχα θυμώσει κι εκνευριστεί πολύ. Το μόνο που σκεφτόμουν, ήταν ότι αν ήμουν γυναίκα, δεν θα μπορούσα να το χωνέψω με τίποτα. Αν ήμουν γυναίκα θα ήμουν έξαλλη, για όλα αυτά που έχω να αντιμετωπίσω. Κι εκεί ήταν το λάθος μου. Το πρόβλημα δεν είναι προφανώς, η αντίδραση των γυναικών απέναντι στο θέμα του βιασμού. Το θέμα είναι οι άντρες. Καμίας δεν τα ήθελε ο κώλος της. Καμία δεν προκάλεσε με το ντύσιμο της. Για τον βιασμό είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, ο βιαστής.  

Κι αν δεν το καταλάβουμε επιτέλους θα υπάρξουν κι άλλες κοπέλες σαν την Daisy Coleman. H Daisy βιάστηκε στα 14 της κι όπως συμβαίνει συνήθως στα θύματα βιασμού, την κατηγόρησαν ότι το ήθελε.  O Matthew Barnett ήταν ο συμμαθητής της, που τη βίασε. Αρχικά συνελήφθη, για να αφεθεί ελεύθερος, αφού όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος του, συνεργάστηκε με τις αρχές γιατί τo σεξ ήταν συναινετικό. Όλη η κοινωνία στράφηκε εναντίον της Daisy, της μητέρας της και της οικογένειας της. Δέχονταν απειλές, την απέλυσαν από τη δουλειά της κι ενώ όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι η Daisy είχε βιαστεί. Κάποια στιγμή, ο βιαστής της ομολόγησε κι η ποινή του, ήταν τουλάχιστον αστεία. 2 χρόνια σε επιτήρηση, για όλα όσα προκάλεσε στη ζωή της Daisy. H κοπέλα δεν το έβαλε κάτω ούτε κρύφτηκε. Η SafeBAE, ήταν η οργάνωση που ίδρυσε, προκειμένου να μπορέσει να δώσει ένα τέλος στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται τα κορίτσια στο σχολείο. 

Πριν μέρες η Daisy, έδωσε τέλος στη ζωή της, καθώς την νίκησαν οι δαίμονες της. Κι αν πρέπει να θυμόμαστε κάτι, αυτό είναι ότι πέθανε επειδή η κουλτούρα του βιασμού δεν της επέτρεψε να ζήσει. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία κι ότι όλοι κάποια στιγμή θα μάθουν ότι χωρίς συναίνεση, είναι βιασμός!