Για πολλά χρόνια στα κινηματογραφικά στέκια, σε τσαταρίσμα, ομάδες στα social media και κάποια άρθρα, διάφοροι fans της πιο σημαντικής sci-fi τριλογίας των τελευταίων ετών έλεγαν ότι το Matrix, είναι μια trans μεταφορά. Οι φήμες γίνονταν όλο και πιο δημοφιλείς όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, από τη στιγμή που οι δύο Wachowskis έκαναν αλλάγη φύλου κι έγιναν σύμβολα της Lgbtq+ κοινότητας, τόσο με το έργο τους όσο και με τη δουλειά τους, ειδικά στο αριστουργηματικό “Sense8”

H Lilly Wachowski λοιπόν, μίλησε στο Netflix Film Club κι είπε αυτό που περίμεναν όλοι να ακούσουν. “Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για αυτό τότε. Ο corporate κόσμος επίσης. Πραγματικά λατρεύω το γεγονός ότι αυτές οι ταινίες είναι τόσο σημαντικά στην trans κοινότητα. Συνέχεια έρχονται άνθρωποι σε μένα και μου λένε πως αυτές οι ταινίες μου σώσανε τη ζωή“.

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως: “Το Matrix ήταν ένα φιλμ σχετικά με την επιθυμία της μεταμόρφωσης, αλλά από μια λογική που δεν έχει κάνει ακόμη coming out. Τσέκαρε το βιντεάκι και μόνος σου και δες τα καθέκαστα!”.