Πέρασε που λες ο καιρός και φτάσαμε στο πρώτο αυγουστιάτικο δεκαήμερο της χρονιάς στο πιο WTF καλοκαίρι που έχουμε δει ποτέ. Ωστόσο, ακόμη κι αν φτάσαμε στο μη περαιτέρω, με την πανδημία του κορονοϊού δεν στερηθήκαμε ευτυχώς τα μπάνια του λαού και το 2020. Δίχως κανείς να μας το ζητήσει μπήκαμε μπροστά και δουλεύοντας ώρες ατέλειωτες με την επιστημονική μας ομάδα, περήφανα σου παρουσιάζουμε τα 5 ούλτρα άχρηστα πράγματα, που βρίσκονται χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, σε κάθε τσάντα θαλάσσης που κυκλοφορεί ελεύθερη εκεί έξω.

Σταυρόλεξο

Ξεχασμένο στην τσάντα από το 1996, με τιμή σε δραχμές και τους Μεν και Δεν στο εξώφυλλο, έχει ποτίσει κιτρινίλα στις σελίδες κι έχει ταξιδέψει περισσότερο κι από τον Γκιούλιβερ στα καλά του τα χρόνια. Συνήθως θα το βρεις στην εσωτερική τσέπη της τσάντας, με στυλό που δεν γράφει και κάτι αναπτήρες, τελειωμένους χαρακτήρες, που έλεγε κι η Άντζελα.

Βατραχοπέδιλα

Έλα, πες την αλήθεια. Μας κοροϊδεύεις; Αν δεν είσαι δύτης αδερφούλη, ή συλλέκτης βατραχοπέδιλων, δεν γίνεται να τα κουβαλάς στην τσάντα κάθε χρόνο, ενώ πλατσουρίζεις σαν τις γριές σε ασφαλή απόσταση δέκα μέτρων μάξιμουμ από την παραλία, στην καλύτερη για ένα δεκάλεπτο.

Μπαλάκι του τένις χωρίς ρακέτες

Όταν το είχες αγοράσει 7 καλοκαίρια πριν ήταν πρασινωπό και πεντακάθαρο. Τώρα, τρία στρώματα μπίχλας μετά μοιάζει ωχρό κι αναρωτιέται και δαύτο, για ποιον λόγο το κουβαλάς μαζί σου, χωρίς να ρακετοπαίζεις πια.

Θερμός για καφέ

Συνήθως το πρόγραμμα σου καθημερινά όταν διακοπάρεις έχει ως εξής. Σηκώνεσαι όπως μπορέσεις από το κρεβάτι και σέρνοντας σε πάνε μέχρι την παραλία όπου και θα περάσεις τις επόμενες 7-8 ώρες. Τις δύο φορές που επιχείρησες να πάρεις καφέ από το σπίτι για να γλιτώσεις κανένα φράγκο, να το κάνεις σφηνάκια το βράδυ, κατέληξες να φτύνεις το νερόπλυμα μέσα στην τσάντα. Κι ακόμη συνεχίζεις να το κουβαλάς μαζί σου.

Κασετοφωνάκι

Συναντάται συνήθως σε ηλικίες 55+, αλλά ακόμη στοιχειώνει κάθε τσάντα θαλάσσης, που θέλει να κάνει παρέα με τα κουλ σακίδια και δεν μπορεί γιατί την γλεντάει ανελέητα το αφεντικό της. Με την σκουριασμένη κεραία, να έχει γίνει ένα με το μίγμα άμμου, υγρών μπαταρίας κι αλατιού και να αηδιάζει άπαντες, πιάνει μόνο παράσιτα και κάτι echoes από νησιώτικα.

Θα θέλαμε να συνεισφέρεις στα σχόλια με ότι έχεις ευχαρίστηση και του λόγου σου.