Θυμάμαι μια φορά καλή της ώρα η γιαγιά μου διάβαζε ανελλιπώς τον Καζαμία για να πληροφορηθεί με εξαιρετική ακρίβεια σχετικά με τον καιρό καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως μπορείς να καταλάβεις συνήθως ήταν μάπα το καρπούζι κι οι προβλέψεις πήγανε μεγαλύτερο κουβά κι από του Νοστράδαμου, σχετικά με το τέλος του κόσμου. Θα είναι δύσκολο το καλοκαίρι, έλεγε η γιαγιά που λες γιατί θα ψηθούμε από τη ζέστη. Τρομερή πρόβλεψη, ανα σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία 2020 και κάτι ψιλά σε χρόνια στην Ελλάδα, έχει στάξει περισσότερος ιδρώτας, από ότι όλοι οι Ωκεανοί της γης.

Στον φετινό Καζαμία που λες δεν έλεγε τίποτα συνταρακτικό για το 2020 κι αν κρίνει κανείς από όσα έχουν συμβεί στους 7 μήνες και τις 5 μέρες του. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο και στεναχωρήσουμε κι άλλο τις καρδιές μας. Κι ενώ μέχρι την Κυριακή είχαμε λιμάξει από τον καύσωνα, φασώνοντας τα air-condition σε σπίτια, αυτοκίνητα και δημόσιες υπηρεσίες για να αντέξουμε, μας ενημέρωσαν από το κοντρόλ, ότι μας έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας (που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πρέπει να είναι το 35ο φέτος) που πήρε το υπέροχο όνομα Θάλεια.

Έτσι λοιπόν από αύριο θα έχουμε κρύο, καταιγίδες και λίγο χαλάζι που σας έλειψε βρε Αυγουστιάτικα. Όπως και να έχει όλο καύσωνα, καύσωνα, τον βαριέσαι κάπου! Η μόνη ερώτηση που απομένει είναι: “Οι ακρίδες πότε βγαίνουν; Πριν, ή μετά τον Λιμό;“.