Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά όσοι κουβαλάνε μαζί τους, από 1 βιβλίο τους αγαπάμε κάτιτις περισσότερο και δεν το κρύβουμε. Φέτος λοιπόν, όταν ο υπογράφων πήρε την άδεια του Ιούλη μήνα κι έκανε τα μπάνια του λαού, είχε στοκάρει τα αδιάβαστα του καλοκαιριού, μαζί με πετσέτες αντηλιακά, αντισηπτικά και κάτι κρουασάν για τη λιγουρίτσα! Στις γυροβολιές μου στις αμμουδερές και βοτσαλάτες παραλίες, παρατηρούσα λοιπούς βιβλιόφιλους με τα αγαπημένα αναγνώσματα τους ανά χείρας. Παρατήρησα ξανά λοιπόν, αυτή την αδυναμία που έχει στον μπαμπά του λογοτεχνικού τρόμου.

Αν ρώτησες ποιον και δεν σκέφτηκες ενστικτωδώς τον Στίβεν Κινγκ, τότε κάτι στραβά πάει με το αναγνωστικό σου γούστο στα horror μονοπάτια. Όσο ο Κινγκ συνεχίζει να γράφει μανιωδώς, κάνοντας μας να χάσουμε τον λογαριασμό με τις κυκλοφορίες του, εμείς είμαστε στο περίμενε του “If it Bleeds”, που αναμένεται να σκάσει μύτη στις προθήκες των ελληνικών βιβλιοπωλείων, προς Δεκέμβρη μεριά. Στην Αμερική ωστόσο, βρίσκονται ήδη στον πυρετό του “Later” που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Μάρτη του 2021, κορονοϊού επιτρέποντος πάντα. To tweetαρε κι ο μάστορας άλλωστε!

Ξεφυλλίζοντας λιγάκι το στόρι του, έχουμε να δηλώσουμε πως μας έφερε μια essence από το It σηκώνοντας προκαταβολικά την πέτσα μας. Μιλάει βλέπεις: “για την ιστορία του Jamie Conklin, που ζει μόνος του μαζί με τη μητέρα του που προσπαθεί να μεγαλώσει μέσα από δυσκολίες. Ωστόσο ο Jamie δεν είναι συνηθισμένο παιδί. Έχει γεννηθεί με υπερφυσικές δυνάμεις, τις οποίες και κρατάει κρυφές, γιατί η μητέρα του δεν τον αφήνει να τις χρησιμοποιήσει και να τις φανερώσει. Ο Jamie μπορεί να δει και να μάθει, όσα δεν μπορεί κανένας άλλος. Κάποια στιγμή ένας αστυνομικός ντετέκτιβ τον συμπεριλαμβάνει στο κυνήγι ενός δολοφόνου που έχει δώσει την υπόσχεση ότι θα χτυπήσει ακόμη κι από τον τάφο“. Με τον εκδοτικό του να τροφοδοτεί την “Ιt” μανία των αναγνωστών, μιλώντας για την ηχώ του στη νέα νουβέλα του Στίβεν Κινγκ, εμείς αρχίζουμε από τώρα το δάγκωμα των νυχιών μας με αγωνία.

Βλέπεις τα λέει και το άτιμο το εξώφυλλο του: “Only the Dead have no secrets” για αυτά τα σατανιασμένα τα θαμμένα μυστικά!