Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, λένε συνήθως πτωχοί πλην τίμιοι φίλοι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν ωστόσο το προφανές, ότι κάνουν δηλαδή τουλάχιστον υποφερτή τη δυστυχία. Σκέψου τώρα, να ήσουν εκατομμυριούχος ένα πράγμα. Να είχες στοκάρει λεφτάκια στο χρηματοκιβώτιο κι ωσάν τον Σκρουντζ Μακ Ντακ, να πλενόσουν με τις λιρίτσες σου, για να μη σε πιάνουν τα αρθριτικά σου. Αν χρειαζόταν θα έβγαζες και 3 μύρια και θα αγόραζες το “Σπίτι του Διαβόλου”, στην πανέμορφη Ιρλανδία και θα μάζευες φίλους ή οχτρούς (ανάλογα με το mood) να παίξετε τους “Ghostbusters”.

Κάπως έτσι λοιπόν που λες μάθαμε κι εμείς την ιστορία του αρχοντικού με τον γεωργιανό ρυθμό και τα μόλις 22 υπνοδωμάτια ( γάμος στην Κρήτη, με λίγα λόγια μπορεί να μείνει εκεί!) Αντιγράφουμε όπως τα βρήκαμε για να μην μας λέτε συνομωσιολόγους κι άλλα τέτοια γραφικά. Το ακίνητο -χτίστηκε το 1170 από έναν Νορμανδό ιππότη- λέγεται ότι από το 1766 είναι στοιχειωμένο, και ήταν γνωστό ως “Redmond Hall”.

Ο μύθος λέει, σύμφωνα με την Irish Mirror, ότι ένας μυστηριώδης ξένος έφτασε στο σπίτι κατά τη διάρκεια μίας καταιγίδας. Οι ιδιοκτήτες του, Λόρδος και Λέιντι Τottenham, καθώς και η κόρη τους Λέιντι Anne κάλεσαν τον ξένο στο εσωτερικό του σπιτιού για να προστατευθεί από την καταιγίδα. Στη συνέχεια της βραδιάς έπαιξαν ένα παιχνίδι με χαρτιά και όταν η Λέιντι Anne έσκυψε για να πάρει ένα φύλλο της τράπουλας που της είχε πέσει, είδε ότι ο ξένος είχε πόδια ίδια με τις οπλές του διαβόλου.

Τρόμαξε κι έβαλε τις φωνές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διάβολος να εξαφανιστεί σε ένα σύννεφο καπνού και η κόρη των ιδιοκτητών τρελάθηκε, κλειδώθηκε στο δωμάτιο της και σε σύντομο χρονικό διάστημα πέθανε. Από τότε λένε ότι στοιχειώνει το σπίτι.

Μετά αγοράστηκε από τα τζιμάνια αδελφούς Quigley, που το κάνανε talk of the town για όλους τους φαντασματάκηδες εκεί έξω, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η τιμή του, μπας και πουληθεί το διαβολεμένο!