Υπάρχει ένα μουσείο στα Γιάννενα, το μουσείο του Παύλου Βρέλλη, που έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις ολοζώντανες μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας, που αν τις αγκαλιάσεις σφιχτά θα λιώσουν σαν κερί στα χέρια σου. Ο Παύλος Βρέλλης, δημιούργησε σε φυσικό μέγεθος ανθρώπους που σημάδεψαν την ιρστορία του τόπου μας, δίνοντας σου την ευκαιρία να διαβάσεις ξανά τα γεγονότα, με τον πιο άμεσο τρόπο.

Στο μουσείο, παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές ενότητες της ελληνικής ιστορίας μέσα από 150 κέρινα ομοιώματα και 36 διαφορετικά θέματα. Ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί στους ιδιαίτερα προσεγμένους χώρους του μουσείου και να μεταφερθεί στην περίοδο της Προεπανάστασης, την περίοδο της επανάστασης του 1821 και την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μουσείο βρίσκεται στον Δήμο Μπιζανίου, 14 χιλιόμετρα νότια των Ιωαννίνων, σε ένα κτίριο Ηπειρωτικής αστικής φρουριακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα. Ο καλλιτέχνης λειτούργησε με σεβασμό αρχικά προς την παράδοση, δεύτερον ως προς τον περιβάλλοντα χώρο και τρίτον ως προς τον επισκέπτη , ο οποίος θα ανακαλύπτει σταδιακά την εξέλιξη των στοιχείων.