Το πιο σημαντικό θέμα της εβδομάδας που μας πέρασε ήταν δίχως άλλο, αυτό της επιβολής της χρήσης μάσκας σε δημόσιους χώρους, όπως καταστήματα λιανικής, φούρνους, φαρμακεία και υπηρεσίες, αφήνοντας για κάποιον θεϊκό μάλλον λόγο στην απέξω μονάχα τις εκκλησίες, βοήθεια μας! Μέσα σε όλα λοιπόν που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε και όλους εκείνους τους αρνητές της μάσκας που ξεφυτρώνουν παντού δίπλα μας, μηρυκάζοντας διάφορες γελοίες δικαιολογίες, για τη μη χρήση τους. Εμείς εκτελώντας για άλλη μια φορά το θεάρεστο έργο μας, δουλεύοντας υπερωρίες με την ομάδα κρούσης μας, κατηγοριοποιήσαμε σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση τους 5 πιο ενοχλητικούς από τους ενοχλητικούς τύπους που δεν φοράνε μάσκα στους κλειστούς χώρους που είναι υποχρεωτική η χρήση της.

Αυτός που τη φοράει κατωσάγονα

Δεν γίνεται να μην έχει πέσει στην αντίληψη σου ο συγκεκριμένος τύπος άνθρωπα, κυρίως σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ, που ενώ έχει καταφέρει με πολύ κόπο να την περάσει πίσω από τα αυτιά του, δυσκολεύεται να περάσει το κομμάτι ύφασμα, πάνω από τη μύτη του. Ως γνωστόν η προστασία του σαγονιού, είναι υψίστης σημασίας κι αν πέσεις με αυτό, παθαίνεις ζημιά. Η ιαχή βάλτην σωστά τη γαμημένη ακόμη βουίζει στα αυτιά μας!

Ο αγκωνιάρης

 Ξάδερφος αυτού που έχει το κράνος παρά αγκώνα πιέζεται να την βάλει στο στόμα του, από όπου μεταδίδονται τα σταγονίδια που ευθύνονται για τη διασπορά και προτιμά να την γυροφέρνει αγκωνιαία για κάποιον απονενοημένο λόγο, που ούτε ο Γιούρι Γκέλερ δεν θα καταλάβαινε.

O ξεχασιάρης

Ρε αδερφέ, την ξέχασα τη μασκούλα. Καταλαβαίνεις, ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι πόσο να σε βγάλει“. Απόλυτα δικαιολογημένος. Να πεις ότι δεν στο λένε ανά 2 περίπου λεπτά παντού πως πρέπει να φοράς μάσκα να σε βοηθήσουν να το θυμηθείς. Φταίει που δεν υπάρχει επίσης και κανένας άλλος να φοράει εκεί έξω, να τον δεις και να σου έρθει η επιφοίτηση!

O αρνητής

Συνήθως θα πουν κάτι εμπεριστατωμένο σαν το ακόλουθο: “Δεν υπάρχει ούτε κορονοϊός, ούτε πανδημία ούτε τίποτα, να το ξέρεις. Κι εγώ δεν πρόκειται να υπακούσω σε αυτά τα σιωνιστικά σχέδιο των Κινέζων και της 5ης Φάλαγγας του Σόρος και των Χόμπιτ που τον ακολουθούν μέχρι τη Μίνας Τίριθ, για να διαλύσουν τον ελληνισμό μας. Αλλά τέτοια πρόβατα που είστε όλοι ρε που να καταλάβετε“.

Ο “επιστήμονας”

Διάβασα εγώ ένα άρθρο, που το κρύβουν οι καναλάρχες γιατί παίρνουν μίζες από αυτούς που φτιάχνουν τις μάσκες και δεν μιλάνε. Με την ομιλία δεν κολλάει. Με το φιλί κολλάει, Αν δεν φιλιόμαστε, φόβος δεν υπάρχει. Κρεβατώνονται μόνο όσοι φιλιούνται αναμεταξύ τους και μετά δεν πλένουν τα δόντια τους. 4 νοσοκομεία στην Κορέα, η στη Βολιβία και 2 δικά μας στα Τζουμέρκα, έχουν κάνει τις έρευνες. Ούτε μάσκες, ούτε κάσκες, ούτε τίποτα παλικάρι. Αν δεν σαλιωθούμε δεν κολλάει στο λέω. Εμένα που με βλέπεις 15 χρόνια δούλευα την Καντίνα, απέναντι από τον Ευαγγελισμό. Όλοι οι γιατροί σε μένα τρώγανε!”.