Για 2,4 εκατ. ψωροευρό πωλήθηκαν τα έργα του Banksy

Tα χρήματα θα πάνε για τον ιερότερο σκοπό του κόσμου και εμείς υποκλινόμαστε ξανά μπροστά του.

Για 2,4 εκατ. ψωροευρό πωλήθηκαν τα έργα του Banksy

Tα χρήματα θα πάνε για τον ιερότερο σκοπό του κόσμου και εμείς υποκλινόμαστε ξανά μπροστά του.


Ο οίκος Sotheby's στο Λονδίνο, πούλησε τρίπτυχο του ακτιβιστή και  καλλιτέχνη δρόμου, Banksy, για τη μεταναστευτική κρίση, αντί 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ο συγκεκριμένος οίκος, φιλοξενεί έργα του Πικάσο, του Ρέμπραντ και άλλως σοουδαίων καλλιτεχνών, σύμφωνα με τον Guardian. 

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία απεικονίζουν κλασικά θαλασσινά τοπία του 19ου αιώνα με παρατημένα σωσίβια και σωστικές λέμβους, θα δοθούν σε ένα νοσοκομείο στη Βηθλεέμ.

Οι τρεις πίνακες που αποτελούν το έργο "Mediterranean Sea View 2017" (Θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα, 2017) αποτελούν απάντηση του καλλιτέχνη στη μεταναστευτική κρίση που πλήττει την Ευρώπη από τη δεκαετία του 2010. Πρόκειται για κλασικά θαλασσινά τοπία του 19ου αιώνα τα οποία έχουν προσθήκες που παραπέμπουν στην νεώτερη μεταναστευτική ιστορία, όπως σωσίβια και σωστικές λέμβους.

Οι εκτιμήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμύριου στερλινών (883.000 και 1,3 εκατομμύριο ευρώ), ωστόσο η τελική διαμάχη δύο ανώνυμων αγοραστών ξεπέρασε κάθε φαντασία φτάνοντας στην τελική τιμή των 2,2 εκατομμυρίων στερλινών, τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή που έχει πωληθεί έργο του συγκεκριμένου καλλιτέχνη.

Μετά τη δημιουργία του έργου το 2017, το τρίπτυχο είχε εκτεθεί στη Βηθλεέμ, στο ξενοδοχείο "The Walled Off" που άνοιξε ο ίδιος ο καλλιτέχνης, όπου όλα τα δωμάτια έχουν θέα στο τείχος που έχει υψώσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.

Όπως ανακοίνωσε ο Banksy θα δώσει το σύνολο των εσόδων στο παλαιστινιακό νοσοκομείο BASR της Βηθλεέμ, προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια νέα μονάδα για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων και την αγορά εξοπλισμού παιδιατρικής αποκατάστασης.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα