Το ελληνικό ραπ, όπως έχεις καταλάβει είναι ένα μουσικό καζάνι που βράζει, Αν δεν το έχεις καταλάβει κάτι στραβό έχεις κάνεις, μιας κι οι οργισμένες ρίμες ποτέ δεν σταματούν να βρίσκουν στόχο εκεί που πρέπει. Την καρδιά και μετά το μυαλό. Και τούμπαλιν. Ένα από τα πιο αξιοσέβαστα τέκνα της φάσης, λοιπόν ο Κανών, μας πέταξε τη νέα του δισκάρα με τον τίτλο “Μια Φυσιολογική Ζωή” φτύνοντας στα μούτρα μας (με την καλή έννοια, ντε) ειλικρινές, βιωματικό και πάνω από όλα ακομπλεξάριστο ραπ. Μέχρι εδώ καλά; Καλά. Έλα όμως που το “ΜΦΖ”, σκάει μύτη όχι σε 1, ούτε 2, αλλά 9 εκδόσεις, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στον πλανήτη Ελλάδα, όσον αφορά ραπ κυκλοφορίες.

Κι αν δεν μας πιστεύεις, ξεβούλωσε λίγο τα αυτιά σου κι άκου ότι υπάρχουν βινύλια διαφόρων χρωματισμών (και σπλάτερ έχουμε ναι) και στο ένα έχει κοτσαριστεί Japanese OBI Stripe. Για τους ολντσκουλάδες της φάσης μάλιστα, υπάρχει και γιαπωνέζικη κασετούλα που ανεβάζει το καλτ στάτους της έκδοσης σε δυσθεώρητα ύψη. Πριν τρέξεις να τα προμηθευτείς τώρα, μάθε ότι σου έχουμε γλαρόσουπα, γιατί σόλνταραν αμφότερα σε λίγες ώρες. Βλέπεις, έτσι πάνε αυτά, χωρίς πρόμο και χορηγούμενα posts η μουσική φτάνει εκεί που πρέπει! Κι αν στο discogs πουλάνε προηγούμενες κυκλοφορίες με το όνομα Κανών, μια περιουσία (από 55 εώς 300 ευρώ) όσοι προλάβαμε ξέρουμε ότι το “Μια Φυσιολογική Ζωή”, δεν πρόκειται να το πουλήσουμε ποτέ αδέρφια.

Επίσης κράτα σημειώσεις να μαθαίνεις, γιατί αξίζει. Το πανέμορφο εξώφυλλο του δίσκου είναι μια δουλειά του Ral Duke, που έχει στο παρελθόν σχεδιάσει εξώφυλλα για τους Ghostface Killah (Wu-Tang), The Alchemist, Griselda (Conway, Westside Gunn, Benny), μία ευχάριστη συγκυρία που “παντρεύεται” με την συνεργασία του Κανών με τους Conway the Machine και Benny the Butcher (Griselda), έναν μήνα μετά την κυκλοφορία του δίσκου. Η μίξη του album έχει γίνει από τον πολύ DJ ALX (TXC, ZN, ΑΓ κ.α.).

Στήριξε τη φάση και ανεξάρτητες δισκογραφικές σαν τη RNS Records, γιατί στο underground κρύβεται η θέα!