Τριτούλα σήμερα κι όπως κάθε καλοκαιρινή εβδομάδα, οι υπάλληλοι που σέβονται τον εαυτό τους, δεν κάνουν τίποτα άλλο, από το να έχουν βάλει σε αντίστροφη μέτρηση το ρολόι τους, μετρώντας μέρες, ώρες, λεπτά (οκ, κατάλαβες που το πάμε) για το σαββατοκύριακο και τις άδειες τους. Εκεί λοιπόν, που καθόμασταν μονάχοι στο γραφείο και γκουγκλάραμε τρόπους να βγάλουμε εύκολα χρήματα για να σταματήσουμε να δουλεύουμε, μας τα έσκασε ένα βίντεο που κυκλοφορεί ελεύθερο εκεί έξω.

Δεν είχε πέσει στην αντίληψη μας εγκαίρως, ωστόσο, γονυπετείς θα σου ζητήσουμε να μας συγχωρήσεις, φίλτατε αναγνώστη που δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων. Επίσης το γνωρίζουμε, πως με τέτοια εισαγωγή, σίγουρα περιμένεις ένα βίντεο αντάξιο των προσδοκιών, κι όχι ένα ρακούν να σκαρφαλώνει στη ράχη ενός ελέφαντα που βγάζει μπουρμπουλήθρες. Όχι, μιλάμε για το δεκάλεπτο βίντεο που ανέβηκε από την ElderFox Documentaries, με χιλιάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης που έστειλαν στη Γη, τρία robot rovers.

Δεν γίνεται που λες, να δεις το βίντεο και να πάθεις ένα μικρό σαγονόπεσιμο, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε με τέτοια ευκρίνεια τον πλανήτη Άρη (όχι αυτόν της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Χαριλάου, για τον άλλο λέμε) με τις λεπτομέρειες να φυτρώνουν ομορφιά στις μέρες μας! Τρέμουμε βέβαια να σου πούμε στην ιδέα, ότι θα εμφανιστούν αρκετοί εκεί έξω, που θα ψάχνουν κάποιο να βάλουν ρεφενέ ώστε να μεταναστεύσουν προς Άρη μεριά, μιας και με τον κορονοϊό η Γη, δεν είναι όπως παλιά να τα λέμε κι αυτά. Αφήνοντας την πλακίτσα πιο πέρα, ξαναβλέπουμε το βίντεο, γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή όταν παίζει τέτοια ομορφιά. Το voice over είναι αρκούντως κατατοπιστικό, αποκαλύπτοντας μας, τοπία κι εικόνες που 20 χρόνια πριν, τα βλέπαμε μόνο σε ταινίες που ο Μπρους Γουίλις φόραγε spacesuit!