Αν λίγα χρόνια πριν, εμφανιζόταν κάποιος και μας έλεγε πως δεν θα μπορούσες να πας σε κανένα σημείο του πλανήτη, χωρίς να φοράς υποχρεωτικά μάσκα (είτε μιας χρήσης, είτε υφασμάτινη είναι fully protected, ό,τι γουστάρει η ψυχούλα σου και μπορεί η τσέπη σου) θα τον έπαιρνες για βαρεμένο το λιγότερο. Αν μάλιστα σου έλεγε πως έπρεπε να στοκάρεις κι αντισηπτικό για να απολυμαίνεις χεράκια τουλάχιστον 35 φορές την ημέρα, σίγουρα θα τον περνούσες για τρελό, μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα. Έλα όμως που ο κορονοϊός δεν καταλαβαίνει από τέτοια κι έφερε στην πόρτα μας την πανδημία κι όσα υποχρεωτικά μέτρα, πρότειναν οι επιστήμονες προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς, υγιείς και όταν μας χαιρετήσει ο ιός να μπορούμε να φασωνομάστε ελεύθερα με γνωστούς κι αγνώστους, δίχως να ζητάμε μοριακό τεστ και θερμομέτρηση.

Στην Ελλάδα, η χρήση μάσκας πέρα από ιατρεία, νοσοκομεία, αεροδρόμια και μέσα μεταφοράς, έγινε υποχρεωτική πριν λίγες μέρες και στα σούπερ μάρκετ. Προφανώς δεν πειθαρχούν όλοι κι υπάρχει ένα μόνιμα φάγωμα με μπινελίκια εκατέρωθεν από αυτούς που φοράνε μάσκα, κι εκείνους που καλύπτουν διακριτικά το σαγόνι τους, ή άλλους, που τρέχουν με ελεύθερες τις μυτούλες όταν δουν κανέναν ελεγκτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, δήλωσε πως εξετάζεται η επιβολή της χρήσης μάσκας και σε άλλους δημόσιους χώρους κι εμείς ετοιμαζόμαστε για υπέροχες σκηνές σε εκκλησίες με παππούδια που θα προσπαθούν να κοινωνήσουν από το ίδιο κουτάλι με τη μάσκα κατωσάγονα! Περιμένουμε με ανυπομονησία, όπως καταλαβαίνεις τα σχετικά διαγγέλματα.

Για να μην επεκταθούμε περαιτέρω, μιας κι έχουμε να προλάβουμε και τον Προαστιακό, μες στον καύσωνα του Ιούλη η φάση θα είναι μάλλον, τέρμα το διάλειμμα, οι μυτούλες μέσα! Όχι άλλη καραντίνα ρε παιδιά, σας παρακαλούμε, τελειώσαμε όλες τις σειρές στην πρώτη, λυπηθείτε μας!