Έχεις πάει ποτέ άραγε στην Αμοργό; Σε αυτό το πανέμορφο νησί που δεν υπάρχει ανησυχία που δεν βρήκε ανακούφιση, χειμώνας που δεν καλοκαίριασε, φαρμάκι που δεν γλύκανε; Σε αυτή τη Χώρα που μυρίζει ψημένη ρακί, και καψαλισμένο παστέλι στο δειλινό. Η Αμοργός, είναι σε εκείνο το σημείο της καρδιάς, που φυλάμε τα παιδικά μας όνειρα, γιατί της μοιάζουν.

Φέτος, υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την αδυναμία μας αυτή. Η εφηβική θεατρική ομάδα της Αμοργού, αναγνώρισε στην Αντιγόνη του Σοφοκλή το σήμερα, μετατρέποντας την σε ένα σύγχρονο πεδίο δοκιμών και έρευνας, εστιάζοντας στην έννοια της θυσίας και της ευθύνης που έχει ο καθένας μέσα του σε σχέση με όσα πιστεύει, τα διλήμματα, οι αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη θεωρία και τη πράξη, η εξουσία, η αντίσταση, η πίστη.

“Αγωνία για μένα να μην έχεις. Στήριξε τη δική σου μοίρα”.

Μια παρέα από παιδιά, μετρούν επιλογές, είτε δικές τους είτε επιβαλλόμενες, αναρωτιούνται πάνω στην ανθρώπινη φύση, αναμετριούνται με το μίσος και την αγάπη και φωτίζουν καταστάσεις και άτομα που τους έχουν φράξει τον δρόμο της έκφρασης. Με ήχους σύγχρονους, με ρυθμούς και κινήσεις που αντιπροσωπεύουν τη γενιά τους, θα παρουσιάσουν τις εικόνες αυτής της τραγωδίας στο παλαιό δημοτικό σχολείο της Κολοφάνας, στις 20 και 21 Ιουλίου 2020.

Όσοι είστε πιο τυχεροί από εμάς και βρίσκεστε στην Αμοργό, κάντε μια τηλεφωνική κράτηση στο 6946363045 μιας και είναι απαραίτητη για να βρείτε θέσεις, μιας και ο αριθμός θα είναι περιορισμένος.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν:

Βασιλική Παπιώτη, Σελίνα Περγκιόκα, Ουρανία Καραΐσκου, Μαργαρίτα Βλαβιανού- Ψυχογιού, Γεωργία Καραΐσκου, Εμμανουέλα Βεκρή, Σοφία Γρίσπου, Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Καλλιόπη Δεσποτίδη.

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Κινηματογράφηση: Ηλίας Λιακόπουλος

Φωτογραφικό υλικό: Χρύσα Δελιγιάννη