Για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Προχθές στη Βικτώρια, την ώρα που λίγα μέτρα πιο κάτω οι φασίστες είχαν στήσει ένα μίνι πανηγύρι, η αστυνομία χωρίς κανέναν απολύτως λόγο ξυλοκόπησε και συνέλαβε τον stand up κωμικό Άλεξ Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο.
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα φασιστοειδή με τα κράνη, λίγο αργότερα, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια τακτική που την εφαρμόζουν χρόνια τώρα. Να τους “φυτέψουν” ενοχοποιητικά στοιχεία, ώστε να τους φορτώσουν με βαριές κατηγορίες. Ευτυχώς στο σημείο υπήρχαν αρκετές κάμερες και μπόρεσε να φτάσει στα μάτια μας η πραγματική εικόνα των γεγονότων. 
Έκτοτε, σχεδόν όλοι οι stand up κωμικοί της χώρας έχουν απλώσει ένα τεράστιο πέπλο συμπαράστασης προς τον συνάδελφο τους, αλλά και τον μουσικό των “Radical Breaks”.
 
Με ένα κειμενάκι που έχουν αναρτήσει στον προσωπικό τους λογαριασμό στα Social Media, ζητούν αλληλεγγύη στους δυο συλληφθέντες και κοινοποίηση του συμβάντος, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι! Κωμικοί όπως ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Γιάννης Ρούσσος, η Χρύσα Κατσαρίνη, ο Λάμπρος Φισφής, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και αρκετοί άλλοι κοινοποίησαν ένα κείμενο στήριξης!
 
Πιο συγκεκριμένα αυτό αναφέρει: “Χθες (15/7) το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και σε βίντεο. Αύριο (17/7) το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος.

Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΙΤΚΩΒ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΛΑΛΟ”