Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μας είχε λείψει η κωμωδία! Για αυτό και όταν μάθαμε ότι στις 19 Ιουλίου, στο Parking του Ο.Α.Κ.Α. θα παιχτεί stand up drive in παράσταση με τον Γιάννη Ρούσσο, τον Κώστα Μαλιάτση, τον Άγγελο Σπυλιόπουλο και τον Ηλία Φουντούλη γουστάραμε άσχημα. Γουστάραμε τόσο άσχημα που προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε τα παιδιά και να μιλήσουμε μαζί τους. Και το καταφέραμε!
 
 
Έτσι, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, σκάσαμε μύτη, στην καρδιά της κωμωδίας, στο Λοσάντζελε και περάσαμε μια ανάκριση τα παιδιά. Τι είπαμε; Μα φυσικά για την παράσταση της Κυριακής, τις εμφανίσεις που έχουν προγραμματίσει οι συγκεκριμένοι κωμικοί στο σύντομο μέλλον, αλλά και για το αν θα έχουμε νέο Airball και Cooking.
 
Επίσης πριν ξεκινήσουμε, θέλω ένα credit για το πώς κατάφερα να γράψω το παρακάτω κείμενο, καθώς όλα τα λόγια που θα διαβάζεις είναι ουσιαστικά παρενθέσεις ανάμεσα από γέλια και ατάκες. Ευχαριστώ…
 
 
-Πώς ήταν η φάση με τον κορονοϊό και πόσο σας επηρέασε;
 
Κ.Μ. (Κώστας Μαλιάτσης): Επηρεαστήκαμε, όπως όλος ο κόσμος, οικονομικά. Εφόσον το επάγγελμα μας προϋποθέτει να έχει κοινό από κάτω, είμαστε οι πρώτοι που κλείσαμε και οι τελευταίοι που ανοίξαμε. Πνευματικά τουλάχιστον σε μένα δεν βοήθησε καθόλου, έγραφα πιο αργά απ’ ό,τι συνήθως. Ήμουν όλη μέρα στο σπίτι, έπαιζα videogames, οπότε η έμπνευση είχε μειωθεί.
 
Η.Φ. (Ηλίας Φουντούλης): Μας στοίχισε σε διάφορα επίπεδα. Δεν είχαμε διάθεση να σκεφτούμε κωμικά και σε κουβέντες που είχαμε μεταξύ μας, ανησυχούσαμε για το πώς θα είναι ο κόσμος και το τι θα θέλει να ακούσει. Να πάρουμε θέση για τον κορονοϊό ή όχι; Θα τον προβληματίζει για το πώς πίνουμε τον καφέ ή δεν θα τον νοίαζει; Αλλά εντάξει, ο κόσμος φαίνεται πως είναι έτοιμος να ακούσει οτιδήποτε αστείο.
 
 
Α.Σ. (Άγγελος Σπηλιόπουλος): Δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο στην αρχή (της καραντίνας). Όταν δεν βλέπεις κάποια πρόταση να έρχεται δεν υπάρχει λόγος να κάεις να γράψεις. Αλλά πλέον τώρα είναι όλα πολύ καλά. Μπορώ να πω ότι και το ακόμα και κοινό είναι ίσως και καλύτερο. 
 
Γ.Ρ. (Γιάννης Ρούσσος): Δεν επηρεάστηκε η κωμωδία σαν κωμωδία. Επηρεάστηκαν οι κωμικοί για το διάστημα που δεν υπήρχαν παραστάσεις. Από εκεί και πέρα, ήταν μια δύσκολη περίοδος. Δεν λέω για το κομμάτι της έμπνευσης, απλώς είναι πιο δύσκολο να γράψεις όταν δεν έχεις όρεξη. Ωστόσο, με το που τελείωσε η φάση της απαγόρευσης ξεκίνησε απότομα η φάση του stand up, κάτι που δεν το περίμενα καθόλου η αλήθεια είναι και με έπιασε και λίγο απροετοίμαστο. 
 
Τώρα βλέπουμε ότι για λόγους ασφάλειας έχει ξεκινήσει η φάση με το Drive In την οποία τη γουστάρει ο κόσμος. Πιστεύετε ότι ήρθε για να μείνει; 
 
Γ.Ρ.: Ένας απ’ τους λόγους που υπήρξε ενδιαφέρον είναι ότι ήταν κάτι καινούργιο για τα δικά μας δεδομένα. Σίγουρα υπήρχε και μια νοσταλγία και ο κόσμος που δεν το έχει ξαναζήσει αυτό θα ήθελε να νιώσει μια τέτοια εμπειρία μέσα απ’ τις παραστάσεις του stand up. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ήρθε για να μείνει. Θεωρώ ότι είναι λόγω της περιόδου, επειδή είναι καλοκαίρι και ότι ο κόσμος θα θέλει να δει πώς είναι η φάση.
 
 
Α.Σ.: Εγώ δεν ξέρω κιόλας πώς θα είναι η παράσταση. Θα είναι πολύ καινούργιο όλο αυτό. 
 
Η.Φ.: Εγώ που είμαι και σε άλλη γενιά, τα έχω προλάβει τα Drive In. Θυμάμαι στην εφημερίδα να υπάρχουν 20 αίθουσες και 5 Drive In. Δεν είχα δει βέβαια, δεν σε αφήναν να πας με το πλαστικό αυτοκινητάκι (γέλια). Δεν πιστεύω ότι ήρθε για να μείνει. Είναι μια αμερικανιά. Θα είναι μια ιδιαίτερη παράσταση. Θα τη θυμόμαστε λόγω των συνθηκών και ότι ήταν πακέτο μαζί με τον κορονοϊό.
 
Κ.Μ.: Πιστεύω ότι δεν θα μείνει. Σαν Έλληνες πάντα ήμασταν έτσι με κάτι που “Ου είναι μόδα”. Δεν ξέρω αν θυμάστε ντόνατς σε κάθε γωνία, μπεργκεράδικα, frozen yogurt. Το κάνουμε αυτό, μας αρέσει και μετά το ξεχνάμε γιατί έρχεται κάτι άλλο. Το κοινό όμως απ’ την άλλη δεν αφήνει τη βολή του, γυρνάει σε αυτή. Ελπίζουμε βέβαια να βγει ωραία η παράσταση και να πάει καλά. 
 
Πέρα απ’ την παράσταση την Κυριακή, τι έχετε κανονίσει; Έχετε παραστάσεις, περιοδείες κτλπ;
 
Κ.Μ.: Εγώ με τον Ηλία (Φουντούλη) έχουμε κανονίσει. Μια περιοδεία που είχαμε και παλιά με τον Mikeus. Θα πάμε σε αρκετές πόλεις στην επαρχία, για να κάνουμε κείμενα και προσωπικά θα δοκιμάσω και αρκετά που θα παίξω του χρόνου. Βόλο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Βέροια και τον Σεπτέμβρη αν πάνε όλα καλά θα πάμε Θεσσαλονίκη. Επίσης, 22 και 23 Ιουλίου θα έχουμε εδώ στο Λοσάνζτελε μια παράσταση που θα λέγεται “Δεν κάνω διακοπές” και μετά κλείνει το μαγαζί για να ξανανοίξει απ’ το Φθινόπωρο.
 
 
Η.Φ.: Εγώ με τον Άγγελο (Σπηλιόπουλο) παίζουμε μαζί κάθε Τετάρτη στο “Χυτήριο” και έχουμε και μια mini περιοδεία. Βασικά δεν είναι καν περιοδεία. Παρασκευή και Σάββατο θα παίξουμε Γαστούνη και Άγιο Βασίλειο.  
 
Γ.Ρ.: Εγώ έχω λίγες παραστάσεις είναι η αλήθεια. Δεν έχω κανονίσει κάτι. Είναι μερικές mix παραστάσεις και παρουσίαση νέου υλικού. 
 
Αυτή τη στιγμή, έχω απέναντι μου 2 κωμικά ζευγάρια. Άγγελος-Γιάννης και Κώστας- Ηλίας. Τους πρώτους δυο αρκετοί σας γνωρίσαμε απ’ το Airball και τους άλλους απ’ το Cooking. Θα συνεχιστούν οι εκπομπές; 
 
Κ.Μ.: Το Cooking όχι. Κάτι ετοιμάζουμε με το ComedyLab και τον Ηλία, δεν σποϊλάρω. Αλλά δεν θα συνεχιστεί.
 
Α.Σ.: To Airball θα συνεχιστεί. Τώρα επιστρέφει και η σεζόν του ΝΒΑ. Και εμείς με την καραντίνα κάπως χάσαμε την οργάνωση μας, αλλά θα επιστρέψει σίγουρα. Τουλάχιστον για φέτος.
 
 
Και τώρα ας πούμε για τον χώρο που είμαστε. Το Λοσάντζελε. Κλείνετε για καλοκαίρι είπατε;
 
Κ.Μ.: Ναι κλείνουμε για σεζόν και τώρα πάλι απ’ τον Οκτώβρη. Το πρόγραμμα του μαγαζιού ήταν φουλ σεζόν, κάθε μήνα άλλαζαν οι παραστάσεις, εκτός απ’ τους πρώτους 2 μήνες. Ελπίζουμε και φέτος να φιλοξενήσουμε όσες περισσότερες παραστάσεις μπορούμε. 
 
Θα έχει μόνο stand up; Γιατί κάτι έχω ακούσει και για καραόκε.
 
Κ.Μ.: Stand up έχει. Απλά τα Σάββατα, μετά το Comedy Club, κατά τις 11 ξεκινούσε ένα πάρτι καραόκε που κάναμε. Ερχόταν ο κόσμος τραγουδούσε τα δικά του και τα ακούγαμε. Θα το κάνουμε και φέτος. Αλλά από Τετάρτη εώς Κυριακή οι παραστάσεις θα είναι stand up.
 
E, μάγκα μου, την Κυριακή ραντεβού το Ο.Α.Κ.Α. και απ’ του χρόνου μας βλέπω συνέχεια στο ΛΟΣΑΝΤΖΕΛΕ!