Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, οφείλεις να παραδεχθείς ότι ο Τζίμι Μπάτλερ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη. Πολλές φορές λίγο νευριασμένος χωρίς λόγο, αρκετές τσακωμένος ακόμα και με συμπαίκτες, ενώ πάντα ετοιμόλογος για το οτιδήποτε.
 
Έτσι και τώρα. Το ΝΒΑ στο Restart του ζήτησε απ’ τους παίκτες να επιλέξουν αυτοί το τι θα γράφει η φανέλα τους. Αυτή μπορεί να λέει το όνομα του αθλητή ή κάποιο κοινωνικό μήνυμα όπως το “Black Lives Matter” ή  “Equality”. Μετά απ’ αυτή την εντολή όλοι έσπευσαν να διαλέξουν το τι θα λέει η μπλούζα τους, εκτός απ’ τον Μπάτλερ. Ο “JB” αποφάσισε η εμφάνιση του να είναι κενή και εξήγησε και το γιατί.
 
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Αγαπάω και σέβομαι όλα τα μηνύματα που μας έδωσε η λίγκα για να διαλέξουμε, αλλά αισθάνθηκα ότι επιλέγοντας να μην βάλω όνομα επιστρέφω σε αυτό που ήμουν. “Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, δεν θα διέφερα από οποιονδήποτε άλλο μαύρο. Αυτό θέλω να είναι το μήνυμά μου, στην λογική ότι αν και είμαι παίκτης του ΝΒΑ, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αυτό αισθάνομαι για τους δικούς μου ανθρώπους.”