Κόντρα σε όλους και σε όλα χθες η Γουίκομ κατάφερε να νικήσει την Όξφορντ και να ανέβει στην Τσάμπιονσιπ. Θαύμα; Μπορεί. Να σου πω την αλήθεια, πρόλαβα την πορεία της Μπόρνμουθ, άρα πλέον δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση. Βέβαια “τα κεράσια” όταν ανέβαιναν κατηγορίες δεν είχαν ποτέ στο ρόστερ τους έναν τυπά σαν τον Αντεμπάγιο Ακινφένουα. 
 
 
Αν είσαι λίγο σκαλωμένος με το Αγγλικό ποδόσφαιρο, λίγο-πολύ θα τον έχεις ακούσει. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα έχεις δει κάποιο βίντεο, meme ή  αστείο στιγμιότυπο με τον γεματούλη επιθετικό που δεν είναι σε καμία περίπτωση σαν τους άλλους φορ. Ε λοιπόν αυτός ο θεούλης χθες έδωσε αυτή τη συνέντεξη:
“Ο μόνος από τον οποίο δέχομαι αυτή τη στιγμή να με πάρει είναι ο Κλοπ για να το πανηγυρίσουμε μαζί! Πριν από τέσσερα χρόνια ήμουν μπροστά σας και ήμουν άνεργος! Ευχαριστώ τον Θεό γιατί κάνει τα απίθανα, πιθανά. Στη ζωή και το ποδόσφαιρο, αυτό που ενδιαφέρει είναι οι γνώμες. Πριν από τέσσερα χρόνια, κάποιος είπε τη γνώμη του για εμένα και αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι η άποψη που έχεις για τον εαυτό σου. Και αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που βρήκα έναν προπονητή και συμπαίκτες που να πιστεύουν σε μένα”
 
Θα αναρωτιέσαι “Μα καλά πώς δεν το ανέφερες εσύ αυτό ρε Σπύρο;”. Να, πέρα απ’ όλα τα άλλα, αυτή η cult φιγούρα των μικρών κατηγοριών, μεταξύ άλλων, είναι και οπαδός της Λίβερπουλ. Για την οποία μάλιστα έφαγε και πρόστιμο όταν φόρεσε φανέλα της στην προπόνηση της ομάδας του.
 
Μέσα σε όλα τα άλλα λοιπόν, ο ίδιος ο Κλοπ βρήκε το τηλέφωνο του, τού έστειλε μήνυμα να του δώσει συγχαρητήρια και ο Ακινφένουα το χάρηκε με την καρδιά του!
Να βλέπεις, όταν έχεις φάει όλη σου τη ζωή στις μικρές κατηγορίες παλεύοντας για το όνειρο σου, ενώ παράλληλα δέχεσαι συνέχεια σχόλια για το βάρος σου και τον τρόπο που παίζεις, όταν καταφέρνεις να κάνεις τα είδωλα σου να σου δώσουν συγχαρητήρια, είναι λογικό πως θα χαρείς σαν μικρό παιδάκι. Γιατί ναι, μπορεί ο Ακινφένουα να έχει μορφή γίγαντα, αλλά η καρδία του είναι μικρού παιδιού (κλισεδιά).
 
Πώς αλλιώς θα χαρακτήριζες άλλωστε έναν 38αρη που είναι έτοιμος να συγκινηθεί επειδή ο αγαπημένος του προπονητής, που προπονεί την αγαπημένη του ομάδα, του έστειλε μήνυμα; Μάλιστα για να γίνει ακόμα πιο όμορφη η ιστορία, στο παρελθόν είχε σκοράρει κιόλας κόντρα στη Λίβερπουλ, σε ένα ματς που απείλούσε τους συμπαίκτες του, ώστε να μην πάρουν αυτοί τη φανέλα του Τζέραρντ, αλλά αυτός. Τρομερός…
 
 
 
Βέβαια, να τα λέμε όλα. Ο “Άκι” δεν  είναι μόνο ένας γεματούλης επιθετικός με ωραίες ατάκες και cult φιγούρα. Ο “Άκι” παρά τα κιλά του πετυχαίνει τα γκολ αβέρτα. Πιο συγκεκριμένα, απ’ το 2016 που έχει πάρει μεταγραφή στην τωρινή του ομάδα, σε 152 συμμετοχές έχει πετύχει 46 γκολ. Α και όλα αυτά έχοντας περάσει τα 33 (τώρα είναι 38). Άρα δεν τον λες και τυχαίο.
 
Ξεκίνησε την καριέρα του Στη Γουότφορντ και μετέπειτα άλλαξε 15 ομάδες. Σε όλες οι παρουσία του ήταν εκπληκτική. Μπαίνοντας συνήθως ως αλλαγή, σχεδόν πάντα έκανε τη διαφορά, ενώ παράλληλα ένα ολόκληρο γήπεδο τον κορόιδευε και τον έλεγε “χοντρό”. Αλλά δεν τον ένοιαζε. Πάντα χαιρόταν την όλη φάση με τι μπίρα, τα συνθήματα και το πιο χαλαρό ποδόσφαιρο στις μικρές κατηγορίες. Αν ρωτάς πάντως τη γνώμη μου, αν ο Ακινφένουα ήταν πιο επαγγελματίας, ίσως να έπαιζε Premier για πλάκα. 
https://www.youtube.com/watch?v=T-ni3ahy0w4
Πλέον, οδεύει προς τα 39. Απ’ του χρόνου θα αγωνίζεται στην Champioship. Κουλό ε; Πλέον, δεν θα παίζει στις μικρές κατηγορίες, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για το αδύνατο. Να βοηθήσει την ομάδα του να πάει στην μεγαλύτερη. Το πιο πιθανό είναι να μην τα καταφέρει, αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, πόσο όμορφο θα είναι; Πολύ!