Ρε, τελειώνει σιγά-σιγά και ο Ιούλιος. Όπα, μην φρικάρεις. Δεν το είπα μίζερα. Απλά σκέψου θετικά, κατά πάσα πιθανότητα ξεκινάει η άδεια σου. Γαμάτο; Άντε τι κοιτάς; Φτιάξε βαλίτσες, βρακάκια, καλτσούλες, μπλουζάκια, πάρε 3 καπνούς, 15 έτοιμους φραπέδες και τράβα σε καμία παραλία ή νησί για άραγμα.
 
Ξέχασα κάτι; Α ναι, την κιθάρα. Τι είπες; Δεν παίζεις κιθάρα; Ε, πάρε ηχείο ντε, σιγά σχεδόν το ίδιο είναι, μουσική το ένα μουσική και το άλλο. Τώρα το τι μουσική θα βάζεις, δικιά σου δουλεία. Εμείς εδώ το Provocateur πάντως, εντελώς αντικειμενικά (ΠΟΤΕ) τα καλοκαίρια ψηφίζουμε Χατζηφραγκέτα. Είναι το mood ρε παιδί μου, είναι η φάση της χαλαρώτας και προφανώς είναι και το Μαράκι που δεν έχει καταλάβει Χριστό, παρά τις εκατομμύρια σπόντες που της πετάμε. Ε, βαρεθήκαμε και λέμε να το κάνουν οι “Χάτζη” για εμάς.
 
Να, κόζαρε 5 καλοκαιρινά τραγουδάκια των Χατζηφραγκέτα που πάνε με τον καφέ περισσότερο και από τσιγάρο:
 
1. Καλοκαιρινό
Μην ρωτήσεις τι τραγούδι είναι. Ο τίτλος το λέει από μόνος του. Άλλο ένα καλοκαίρι το κομμάτι… παραμένει ίδιο!
 
2. Πατητές και μακροβούτια
Ιούλιο έχουμε, αν ξυπνάς πρωί δεν πας καλά. Και μεταξύ μας, ακόμα και πρωί να ξυπνάς σαν το νυχτερινό μπανάκι δεν έχει. Α και σαν το σουβλάκι και την Κόκα Κόλα. Α και το Μαράκι. Αυτά…
 
3. Λιώνω
Γαμωζέστη δεν λες τίποτα ρε “Χατζή”. Λιώνουμε, το ακούμε και κατευθείαν βουτιά και πλατσούρισμα. Τι καλύτερο; Α και η χρυσή η κασετίνα, αλλά αυτή είναι για τις λινάτσες, εδώ είμαστε αρχόντοι!
 
4. Αμοργός 2005
“Θυμάμαι όταν σε γνώρισα Μαίρη…νανανανανα”. Μην τα ξαναλέμε, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο πράγμα απ’ το φλερτ στις διακοπές. Και πριν με πεις “ψώνιο”, όχι, δεν έτυχε ποτέ να έχω ανταπόκριση σε κάποια μου προσπάθεια για να γκομενίσω. Ε και; Ακόμα και άκυρο να φας, η φάση είναι τέλεια. Πάμε Αμοργό, μπορεί να αλλάξει η τύχη μας!
 
5. Μωρό μου καλοκαιρινό
Άγνωστο τραγουδάκι, το ξέρω. Επίσης, είναι και καλοκαιρινό. Άρα μας κάνει. Λέει για “Τρελό μωράκι του ουρανού” κιόλας (αυτό και αν μας κάνει). Γενικότερα, όταν σε βαράνε οι ζέστες να το ακούς. Θα καταλάβεις γιατί…