Στην αρχή της εβδομάδας βλέπω, που λες, τη Χρύσα να μπαίνει στο γραφείο και να λέει “Την Τετάρτη στην Τεχνόπολη θα γίνει ένα bazaar για τις hip-hop και ροκ μπάντες”. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να χαρώ, γιατί επιτέλους θα ψώνιζα εκείνο το μπλουζάκι των Social. Μετά όμως που το σκέφτηκα λέω “Άστο καλύτερα, δεν είμαι σε φάση να χαλάω πολλά λεφτά”. Όχι ότι ήταν ακριβά τα μπλουζάκια, 10 ευρώ είχαν, αλλά ήξερα πως δεν θα μείνω εκεί. Έτσι, είπα να μην πάω…
 
Μετά όμως έσκασε ρεπορτάζ για την όλη φάση. Ήθελα δεν ήθελα (που ήθελα) θα έτρεχα κέντρο. Έτσι, μαζί με την YOKO σκάσαμε μύτη να καλύψουμε την εκδήλωση και πραγματικά ρε φίλε δεν το μετανιώσαμε!
 
 
Να βλέπεις, μπορεί να είχε ανθρώπους από δυο διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά, εν τέλει, μόνο διαφορετικά δεν τα λες αν το σκεφτείς καλύτερα. Όπως μας είπε και η YouTuber Αγγελική Μανουσάκη (Αυτή με τα ζώδια ντε) “Οι δυο αυτές κουλτούρες δεν είναι άσχετες μεταξύ τους και οι δυο είναι επαναστατικές, άρα κολλάει”. Και είχε απόλυτο δίκιο, όντως κολλούσε η φάση!
 
Στην αρχή είχα στον νου μου να μιλήσω με λίγο κόσμο, αλλά ρε μάγκα μου δεν γινόταν. Έβλεπες τους χιπχοπάδες και τους ροκάδες μαζί και ήθελες να μιλήσεις ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Βέβαια, ούτε και αυτό μπορούσε να γίνει. Έτσι, κάνοντας την καρδιά μου πέτρα μίλησα με ορισμένα άτομα (και όχι με όλα), τα οποία λίγο πολύ μπορώ να πω ότι συμφώνησαν μεταξύ τους σε πολλά πράγματα. 
 
Σχεδόν όλη η Hip-Hop σκηνή ήταν εκεί…
 
 
Δεν θέλω να σου κρυφτώ. Με το που έμαθα ότι θα είναι εκεί η καλή hip-hop σκηνή, ήθελα να μιλήσω σε όσα περισσότερο κόσμο γίνεται. Και το προσπάθησα. Μαρίνα Σκούφου (STIXOIMA), Buzz (Zoro&Buzz), o Χρήστος απ’ τους Social Waste, o Τοny Raw, ο Long three, Jessy Blue και φυσικά οι “Valletta str. project” (οι οποίοι δεν είναι ραπ συγκρότημα, αλλά παίζουν “Ηλεκτρονική” μουσική) , μίλησαν στο Provocateur για τη φάση του Bazaar και και το γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν Live.
 
Όλοι τους μάλιστα συμφώνησαν στο πόσο παράξενη είναι η ζωή χωρίς κάποιο Live. Μάλιστα ορισμένοι είχαν προγραμματίσει μερικά, τα οποία όπως είναι λογικό ακυρώθηκαν. Όπως άλλωστε είπε και ο Buzz “Η όλη φάση είναι φτωχή και απλά περιμένουμε ώστε να ανοίξει η σκηνή και να κάνουμε live”, ενώ σύμφωνα με τη Μαρίνα “Χάθηκε το μεγαλύτερο αξίωμα που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης απ’ την όλη φάση και περιμένουμε πώς και πώς να ξαναβγούμε στη σκηνή”. Οι Valetta str. project απ’ την πλευρά τους τόνισαν ότι “Περιμένουν αυτό το αλισβερίσι τους και να καταφέρουν να ξαναπαίξουν στη σκηνή”.
 
 
Κοίτα όμως, έγινε χαμός. Η ουρά έφτανε μέχρι την πλατεία στο Γκάζι και δεν μπορούσα να μην τους ρωτήσω για το γεγονός αν θα ξαναέκαναν κάτι τέτοιο σε μια “κανονικότητα” (γελάω, όπως είπε και η Μαρίνα). Ο Δημήτρης Μακρής (Long Three) τόνισε ότι “Δεν βλέπει τον λόγο να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο”, ενώ απ’ την πλευρά του ο Θωμάς (Tony Raw) στάθηκε στο γεγονός ότι “Ο κόσμος βοηθάει τους καλλιτέχνες και ότι είναι αρκετά καλό που ενώθηκαν όλες οι δυνάμεις για να καταφέρουν οι ίδιοι να ενισχυθούν τώρα που δεν υπάρχουν Live”, ενώ και αυτός είπε ότι “δεν υπάρχει λόγος να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο”.
 
 
Ο μουσικός παραγωγός Jessy Blue απ’ την πλευρά του, συμφωνεί επίσης με το όλο κόνσεπτ καθώς “Δεν υπάρχει άλλη παρόμοια φάση που ο κόσμος θα καταφέρει να βρει τόσο merch μαζεμένο”, τονίζοντας επίσης ότι “Η φάση χωρίς live είναι δύσκολη, γιατί μέσω stream χάνεται η επαφή με τον κόσμο”.
 
Τέλος, ο Χρήστος απ’ τους Social Waste, των οποίων η παρουσίαση του καινούργιου τους δίσκου ακυρώθηκε καθώς ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Ιουνίου μας ανέφερε ότι “Προτιμάμε να πουλάμε τη μουσική μας και τα πράγματα στα Live μας και όχι σε κάτι καθαρά εμπορικό, αλλά επειδή η κατάσταση είναι πιο ιδιαίτερη χαίρομαι που ο κόσμος το αγκάλιασε και ότι μπορεί να δει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες από κοντά. Βέβαια μετά την ακύρωση των Live, όλο αυτό είναι μια παρηγοριά στον άρρωστο”.
 
 
 …αλλά και οι ροκάδες που το κρατάνε ζωντανό 
 
 
Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο γούσταρα (και γουστάρω) ροκ. Μπορεί όσο μεγάλωνα να άκουγα όλο και περισσότερο Hip-Hop, αλλά πραγματικά η χαρά μου που κατάφερα να μιλήσω με τον Ορφέα απ’ τους Suicidal Angels και την Φλώρα Ιωαννίδη απ’ τους Three Holy Strangers, ήταν τεράστια!
 
O Ορφέας ανέφερε ότι “Ακυρώθηκαν 80-90 live, ελπίζω να αλλάξουν όλα και να καταφέρουμε να ξαναβγούμε στον δρόμο. Ακόμα και χωρίς κορονοϊό εμείς είμαστε μέσα στη φάση, μου αρέσει πάρα πολύ”. Απ’ την πλευρά η Φλώρα Ιωαννίδη, μας είπε “Πάντα πρέπει να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, πέρα απ’ τον κορονοϊό και με την ευχή να μην είμαστε όλοι άρρωστοι σε 15 μέρες (γέλια) είναι καλό να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Η φάση χωρίς live είναι χάλια, ειδικά για εμάς που παίζουμε”.
 
Όπως ήδη θα κατάλαβες, ο κόσμος γούσταρε το όλο κόνσεπτ. Μιλήσαμε και μαζί του. Πάνω-κάτω, σχεδόν όλοι μας είπαν πως περίμεναν πώς και πώς τα live των αγαπημένων τους συγκροτημάτων και ότι έφαγαν τεράστια ξενέρα με τις ακυρώσεις αυτών. Επίσης, ένα παλικάρι, λογοτιμίτης, είπε ότι θα ήθελε αυτό να συμβαίνει συνέχεια. Να σου πω την αλήθεια και εμείς αυτό θα γουστάραμε!
 
 
Μέχρι την επόμενη εκδήλωση λοιπόν, θα φορέσουμε τα μπλουζάκια που αγοράσαμε στα νησιά, τις παραλίες, αλλά ακόμα και στο γραφείο. Να, η Χρύσα ήδη το έκανε…
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

| Μέχρι ποια ηλικία θεωρούμαστε γκρούπιζ; Στίχοιμα ???? ????: @yoko_yo_ko

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη xrisa fi (@xrisa_fi) στις