Ο Κάνιε Γουέστ, είναι το πλέον καλοπληρωμένο προϊόν της celebrity βιομηχανίας. Ο μουσικός που μόνο το 2020, πρόσθεσε στον τραπεζικό του λογαριασμό 170 εκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε ότι ο πλανήτης δεν πάει αρκετά κατά διαόλου, οπότε χρειάζεται και η δική του συμβολή, για την ολοκληρωτική καταστροφή.

Έτσι, έχοντας στο πλευρό του σαν συμβούλους τους τιτάνες της διανόησης Κιμ Καρτνάσιαν και Έλον Μασκ, αποφάσισε να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας σωστά πως εχθρός του κακού, είναι το χειρότερο, δηλώνοντας πως: “Όπως και οτιδήποτε έχω κάνει στη ζωή μου, το κάνω για να κερδίσω”.

Ο άλλοτε υποστηριχτής του Ντόναλτ Τραμπ, παίρνει θέση μάχης, βγάζοντας το καπέλο “Make America Great Again”, υιοθετώντας σαν σύνθημα της εκστρατείας του το “ΝΑΙ!” και το “Πάρτι Γενεθλίων”.

Δεν ξέρω αν θα γελάγαμε με όλες αυτές τις ηλιθιότητες, αν δηλαδή θα μας φαινόταν χαριτωμένο ότι ένας τύπος που φαντασιώνεται τον τίτλο του πλανητάρχη, χάνει την προθεσμία υποβολής της υποψηφιότητας του σε κάμποσες πολιτείες, ζητώντας χάρη λόγω κορωνοϊού.

Η πανδημία που τον εμπόδισε να συγκεντρωθεί στο να φτιάξει τα χαρτιά του, μοιάζει να μην επηρέασε τις παραληρηματικές του απόψεις που στέκονται κάπως καχύποπτα απέναντι από το εμβόλιο για τον COVID-19, που παρακαλάμε κάθε μέρα να βγει, μπας και δεν φύγουμε όλοι σαν ψέμα.

“Είναι τόσο πολλά από τα παιδιά μας που εμβολιάζονται και παραλύουν… Έτσι, όταν λένε ότι ο τρόπος που θα διορθώσουμε τον κορωνοϊό είναι με ένα εμβόλιο, είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός. Αυτό είναι το σημάδι του θηρίου (αντίχριστου). Θέλουν να βάλουν τσιπ μέσα μας, θέλουν να κάνουν ότι μπορούν για να μην μπορούμε να διασχίσουμε τις πύλες του ουρανού. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα που εξοργίζουν τον Θεό”.

Το show όμως είναι ακόμη στην αρχή, οπότε η επίσης εξοργιστική του δήλωση στο Forbes, πως είναι κατά των αμβλώσεων γιατί αυτός είναι “ο λόγος της Βίβλου”, μας δείχνει πόσο δρόμο μεσαιωνικής παράκρουσης έχουμε μπροστά μας.

Αυτός ο κόσμος δεν έχει σωσμό. Ας τον γκρεμίσουμε και ας τον φτιάξουμε απ’ την αρχή, πάνω στα ερείπια του παλιού.