Αν μας διαβάζεις θα ξέρεις ότι πρώτοι εδώ χθες, μιλήσαμε για την υποδοχή που επιφυλάξαμε στα πρώτα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα, όταν ανοίξαμε νερό-σαμπάνιες κι υψώσαμε κάτι πρόχειρες υδάτινες ασπίδες στην Κρήτη. Αν δεν μας διαβάζεις, λυπούμαστε για το αναγνωστικό σου γούστο, αλλά θα επιβιώσουμε. Πλέον την ώρα που όλοι περιμένουν τους τουρίστες να μας σώσουν, βλέπουμε την Ελλάδα να κόβεται στα 2. Δεν συμβαίνει βέβαια για πρώτη φορά τούτο το διχαστικό κλίμα, στην πατρίδα μας, αλλά ως ιστορικοί του μέλλοντος κι άλλες τέτοιες δημοσιογραφικές κλισεδιές, πρέπει να το καταγράψουμε. Από τη μία είναι όσοι σχετίζονται με τον τουρισμό που βλέπουν πως η ελπίδες για ένα προσοδοφόρο καλοκαίρι, είναι πιο φρούδες κι από τις αντίστοιχες της Αεκάρας να πάρει τον Μέσι. Από την άλλη, πολλοί φοβούνται ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα φέρουν και λίγο κορονοϊό μαζί τους και άντε ξανά μανά καραντίνα.

Κάπου εδώ ερχόμαστε κι εμείς για να φέρουμε τις δύο αντίπαλες ομάδες πιο κοντά. Η επιστημονική μας ομάδα, δημιουργεί 5 νέες ειδικότητες που θα απασχοληθούν στο αεροδρόμιο και θα είμαστε ασφαλείς από κορονοΪό, αλλά και γεμάτοι τουρίστες!

Ο νεροσαμπάνιας

Το είδαμε χθες, μας άρεσε, γιατί να μη γίνει trend; Δηλαδή οι άλλοι έξω τα κάνουν καλύτερα; Όχι βέβαια, δεν τα κάνουν καλύτερα από εμάς είναι η απάντηση. Γιατί αν δεν ξέρει η Ελλάδα από φολκλόρ κι αχρείαστους εορτασμούς, που έχει καθιερώσει την Τσικνοπέμπτη, σχεδόν επίσημη αργία, τότε ποιος γνωρίζει; Άλλωστε, τόσα χρόνια πορευόμασταν τουριστικά με το “Live your Myth in Greece”, ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη. Επομένως ο νεροσαμπάνιας κουβαλά στην πλάτη του εκτός από πίδακες νερού και την ελληνική φιλοξενία.

Ο απολυμαντής

Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Κρατάτε σημειώσεις να μαθαίνετε. Με το που προσγειωθούν οι επισκέπτες στο αεροδρόμιο, περνάνε από την αψίδα του ντετόλ και ψεκάζουν μέχρι τελικής πτώσεως. Το έναυσμα θα δίνει ο απολυμαντής που θα μοιάζει λίγο με την Κορίνα σε εκείνο το επεισόδιο από τα Εγκλήματα που είχε πάει να επισκεφθεί το νεογέννητο της Σωσώς.

Κλόουν

Καλός ο νεροσαμπάνιας δεν λέμε και χρήσιμος ο ρόλος του, όπως αναλύσαμε πιο πάνω. Ωστόσο για να γίνει σωστή δουλειά και να έχουμε όλα τα κόζια, χρειάζεται κάπως να κερδίσουμε και τα παιδιά. Για αυτό λοιπόν τώρα που τα παιδικά πάρτι έχουν σχεδόν απαγορευτεί για να μείνουμε ασφαλείς κι οι κλόουν έχουν κι αυτοί αναδουλειές, το αεροδρόμιο τους περιμένει.

Πλανόδιος πωλητής μάσκας κι αντισηπτικών

Ξέχνα κρουσανάκια, κριτσίνια, νερά κι αναψυκτικά. Πλέον χρειαζόμαστε πράγματα που καταναλώνει ο κοσμάκης κι οφείλουμε να προσαρμοστούμε παιδιά. Με λίγα λόγια, βάλε πράμα που απολυμαίνει και δεν πρόκειται να σε σιάξει φοβέρα καμιά. Όλουθε στα αεροδρόμια, για να βγει το μεροκάματο. Όλα εμείς πρέπει να τα λέμε ρε παιδιά;

Θερμομέντιουμ

Όπως καταλαβαίνεις ούτε το προσωπικό ούτε τα θερμόμετρα μας φτάνουν για να ελέγξουμε τη θερμοκρασία των εισερχόμενων επισκεπτών, εντός του ελλαδικού χώρου. Να έχουμε μια πρώτη εικόνα βρε αδερφέ για τους εμπύρετους, ώστε να μαζέψουμε τα πράγματα κάπως πριν γίνουν ασυμμάζευτα. Για αυτό θα πάρουμε θερμομέντιουμ που με την παλάμη, παραδοσιακά ελληνικά, μαμαδίσια πετυχαίνων τη θερμοκρασία σου, δίχως απόκλιση δεκάτου.