Η Διοίκηση Πολεμικής Αεροπορίας της Φινλανδίας, άργησε κάμποσες δεκαετίας αλλά τελικά αποφάσισε ότι το να έχεις μια σβάστικα στρυμωγμένη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι φτερά, ΜΑΛΛΟΝ, δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.

Η αργοπορημένη αλλαγή, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Teivo Teivainen, όμως πλέον έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα σύμφωνα με το BBC, ότι η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας σταμάτησε αθόρυβα να χρησιμοποιεί το έμβλημα της ναζιστικής Γερμανίας που θα συνδέεται πάντα εγγενώς με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε.

Η πολεμική αεροπορία της Φινλανδίας, χρησιμοποιεί τη σβάστικα από το 1918, από τότε δηλαδή που ιδρύθηκε. Λίγο μετά η χώρα έγινε ανεξάρτητο έθνος και πολύ πριν ο Ναζισμός κατέστρεψε την Ευρώπη.

Μέχρι το 1945, τα αεροπλάνα του έφεραν μια μπλε σβάστικα σε λευκό φόντο – και αυτό δεν είχε σκοπό να δείξει πίστη στη ναζιστική Γερμανία, αν και τα δύο έθνη ήταν ευθυγραμμισμένα.

Ενώ το σύμβολο έμεινε εκτός αεροπλάνων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μια σβάστικα εξακολουθούσε να εμφανίζεται σε ορισμένα εμβλήματα, σημαίες της μονάδας και διακοσμήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας – συμπεριλαμβανομένων των στολών.

Για να μην τα πολυλογούμε, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΕ!