«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (…) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή… τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!».

 Με αυτό το ομοφοβικό, ρατσιστικό, σεξιστικό παραλήρημα ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος, δίδαξε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού, ότι ο Θεός είναι αγάπη, τρυφερότητα, κατανόηση, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πόσο συμπεριληπτική είναι η θρησκεία την οποία εκπροσωπεί.

Ο μητροπολίτης της αγάπης, είχε αθωωθεί πρωτοβάθμια, έπειτα όμως από έφεση του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, οδηγήθηκε και πάλι στο εδώλιο τον Γενάρη του 2019. Το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντας τον σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.

Ο άγιος παππούλη, ξέρασε μπόλικο εμετό ακόμη και ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου,  λέγοντας πως αν είχε όπλο θα το χρησιμοποιούσε εναντίον ομοφυλόφιλων ή ακτιβιστών.

Παρόλα αυτά και για να μη σκοτεινιάζουμε περισσότερο την αύρα μας, σήμερα είμαστε μπροστά σε μια ιστορική απόφαση για την Ελλάδα, μιας και για πρώτη φορά τίθεται όριο στον εμπρηστικό και ρατσιστικό λόγο που υποκινεί το μίσος και τη βία, σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης ως προς τον αντιρατσιστικό νόμο, ε, και κάπως χαιρόμαστε ρε παιδάκι μου και το γιορτάζουμε με την αγαπημένη μας φωτογραφία γι’ αυτήν την εβδομάδα.

Λευτεριά στα ανθρώπινα μυαλά, γκλίτερ και δωδεκάποντα!