Λίγο πριν μπει ο Ιούλιος και η ζέστη βαρέσει (και άλλο) κόκκινο, πολλοί έχουν φαεινές ιδέες για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Να, μια φορά ένας φίλος είχε πάρει ένα κάτι σαν κιβώτιο, το γέμισε παγάκια, το έβαλε μπροστά από έναν ανεμιστήρα και πίστευε ότι είχε εφεύρει ένα φθηνό air condition. Όλο αυτό μέχρι να τσακιστεί το όλο σύστημα και να γεμίσει το σπίτι πλαστικό και νερά.
 
Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και οι λογικοί. Αυτοί που απλά αποφασίζουν να κάνουν τις εξόδους τους μετά τις 6, που δροσίζει (λέμε τώρα). Ενώ σίγουρα θα βρεις και τους άλλους, που με πρόφαση τη ζέστη γίνονται καράφλες για να μην σκάνε. Α μην ξεχάσω, έχω μια ερώτηση για του τελευταίους: Γιατί; Πραγματικά, γιατί να κόψεις το μαλλάκι σου καλοκαιριάτικα για να είσαι πιο δροσερός; Ειδικά όταν, κατά γενική (δικιά μου) ομολογία, το στυλ του “Ναυαγού” είναι ό,τι πιο σέξι και ωραίο κυκλοφορεί εκεί έξω. 
 
 
Τώρα θα μου πεις “Σπύρο, ψυχούλα μου, το λες επειδή έχεις μούσια και μαλλιά, για αυτό”. Και σε ρωτάω τώρα: Ναι σύμφωνοι, με έχεις δει χωρίς μούσια και μαλλιά όμως; Εκεί σε θέλω μάγκα μου, στα σκοτάδια μου. Αν με πετύχεις ποτέ στον δρόμο έτσι, θα με ρωτήσεις αν χάθηκα και που είναι οι γονείς μου. Ψιτ άκου λίγο, αφήνοντας τρίχες κρύβεις ατέλειες, γιατί όπως και να το κάνουμε, όλοι μας έχουμε από δαύτες. 
 
Και όχι, δεν είμαι απ’ αυτούς που θα σου πουν ότι “Α, έχω χάλια πρόσωπο, για αυτό”. Αν με ρωτήσεις, δεν έχω θέμα να κυκλοφορώ χωρίς μούσι και με κοντά μαλλιά. Για τους άλλους αν έχουν θέμα (να κυκλοφορώ χωρίς μούσι και κοντά μαλλιά) δεν ξέρω. Μπορεί. Αλλά όπως και να το κάνουμε, αν έχεις λίγο προγουλάκι, χάλια σαγόνι, κανένα σημάδι που σου τη σπάει μπορείς να τα “κρύψεις” σταματώντας να χρησιμοποιείς (περίπου) ξυράφια. Τι καλύτερο; Επίσης, αν δεν γουστάρεις το κεφάλι σου να είναι σαν αυγό, έτοιμο για σπάσιμο την Κυριακή του Πάσχα, απλά μην κουρευτείς. Χέσε τη ζέστη. Θα είσαι ένα ιδρωμένο στιλάκι στα μέσα του Ιούλη. Σε χαλάει;
 
 
Εντάξει όμως, δεν σου είπα να γίνεις σαν το παιδί του Wolverine. Εκτός του ότι θέλει προσπάθεια, είναι και λίγο fail. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε ρωτάω και απάντησε μου με το χέρι στην καρδιά. Είναι κακό να φαίνεσαι άγριος με αέρινο στιλ; Όχι να είσαι, να φαίνεσαι. Δεν νομίζω. Μπορείς και άνετα να σηκώσεις το φρύδι (ειδικά αν έχεις μπολίκο, σαν και μένα) και δηλώνεις επιβλητικά την παρουσία σου όπου πηγαίνεις.
 
Αν όμως απ’ την άλλη, δεν θες να είσαι και σαν μέταλ παπάς (όχι Νίκος), υπάρχουν λύσεις. Όχι να βγάλεις από πάνω σου όλες τις τρίχες, αλλά να τις φτιάξεις. Να παίξεις λίγο σβήσιμο στο κεφάλι, να τριμάρεις λίγο το γένι και μπαμ. Ούτε βρώμικο θα σε λένε, ούτε θα σε ρωτάνε αν ήρθες από κανένα μακρινό νησί που δεν είχε κόσμο. Βασικά επειδή ορισμένοι είναι “αστείοι”, μπορεί να σου λένε τις κλισέ μαλακίες τους οι οποίες είναι ίδιες όσα χρόνια και αν περάσουν. Τα έλεγε ο Ατζαράκης…
 
 
Τι είπες; Δεν σε έπεισα; Ok, δεκτό. Τι ξαναείπες; Να κουρευτώ και να ξυριστώ; Ωραία περίμενε ένα τεταρτάκι και επανέρχομαι, ό,τι μου πεις εσύ θα κάνω. Αλλά με μια συμφωνία. Θα κάνεις και εσύ το αντίθετο, θα γίνεις “Ναυαγός”. Μόνο που υπάρχει μια διαφορά εδώ. Για να το πετύχεις, θα σου πάρει κανένα εξάμηνο. Άρα ναι, το να έχεις μούσια και πολλά μαλλιά θεωρείται σέξι ( στους άλλους βέβαια, σε μένα θεωρείται “έλλειψη περιποίησης”) αυτό είναι δεδομένο. Και ένας απ’ τους λόγους που ισχύει αυτό, είναι ότι ρίχνεις κόπο και κυρίως ιδρώτα για να το καταφέρεις.
 
Αν θέλει για παράδειγμα ο Σέρχιο Ράμος να γίνει καράφλας και να ξυριστεί, μπορεί να το κάνει μέσα σε 10 λεπτά. Αν το μετανιώσει όμως (που θα το μετανιώσει προφανώς) θα του πάρει μισό χρόνο να ξαναγίνει… άνθρωπος! Και αυτό εκτιμάται μάγκα μου. Γιατί αν δεις τον Σέρχιο Ράμος (όπως είναι) ο μόνος λόγος για να του ρίξεις άκυρο θα είναι επειδή θα είναι ο Σέρχιο Ράμος. Φαντάσου τον και κουρεμένο. Λιγότερες κατακτήσεις και απ’ τις “καθαρές” τις ομάδας του θα έχει.
 
 
Αλλά τι λέω; Μόνος μου προσπαθώ να σε πείσω. Ας σε αφήσω σιγά-σιγά . Με περιμένει και η παρέα μου. Ήδη ρωτάει “Που είναι ο ΚΝίτης;” . Για να σε προλάβω, όχι δεν είμαι στο ΚΚΕ, απλά εξαιτίας του στιλ μου βγήκε το παρατσούκλι. Είπες τίποτα Γιάννη; Τώρα θα μου πεις “Γιατί με είπες Γιάννη;”. Βλέπεις, αν είσαι “Ναυαγός” έχεις 90% παραπάνω πιθανότητες να σου βγει νέο όνομα, ενώ 80% λιγότερες να σου βγει το μάτι, γιατί θα πέφτει το μαλλί μπροστά. Ακόμα να σε πείσω; Σκέψου μόνο ότι ο Ζακ Γαλιφιανάκης έχει πέραση επειδή έχει μούσι, ενώ αρκετοί λένε τον Σον Μέντες φλώρο επειδή τους θυμίζει παιδάκι το στιλ του. Θες τίποτα άλλο; Θέλω εγώ: Σον Μέντες αγορίνα μου, άσε ήσυχη την Καμίλα Καμπέγιο, σε ψάχνω! 
 
 
Αχ, μέχρι και σε αυτό το GIF μου ρίχνει άκυρο η Καμίλα…