Λίγες ημέρες πριν, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, τραγούδησε περιτριγυρισμένος από κάμποσα πιτσιρίκια, στην πλατεία των Σταγιατών, δίνοντας τη δική του απάντηση στους τραμπουκισμούς του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

Ο Αλκίνοος όμως, δεν παλεύει μόνος του με το παράλογο, ενώ οι κάτοικοι του χωριού Σταγιάτες, μέσω ψηφίσματος που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση Σταγιατών, αυτή θα «αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού». Είναι εντυπωσιακό πως ένα μικρό χωριό στον Βόλο, αντιστέκεται στον δήμαρχο Βόλου και τις βλέψεις του περί ιδιωτικοποίησης του νερού.

“Οι Σταγιάτες πηγάζουν από την Κρύα Βρύση! Η μακραίωνη ιστορία τους είναι άρρηκτα δεμένη μαζί της. Χωρίς την πηγή αυτή, το χωριό μας δεν θα υπήρχε. Το καθαρό της νερό, γνωστό σε όλη την περιοχή του Πηλίου και του Βόλου, είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που προσφέρει ο τόπος μας. Οι παραδόσεις και η ιστορία μας γυρίζουν, αιώνες τώρα, γύρω από αυτή την πηγή. Όπως και η ζωή μας. Οι ίδιοι οι κάτοικοι, με δικά μας έξοδα και προσωπική εργασία, συντηρούμε και καθαρίζουμε εδώ και χρόνια το δίκτυο, αναλαμβάνοντας μάλιστα το κόστος χημικών μετρήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα”.

Δίπλα σε μια πηγή που αναβλύζει ξεδιψασμένο καλοκαίρι και μια μαύρη σημαία, η Ματούλα Ζαμάνη, άφησε την Αμοργό και μαζί με την κιθάρα της, τραγούδησε για το δίκαιο, τραγούδησε για την ανάσα, για να μη νιώθουμε μόνοι.

Κάποτε κάποιος είπε πως όταν η Ματούλα ανοίγει το στόμα τους, δραπετεύουν αγγέλοι. Αλήθεια είναι!