Ένα απ’ τα πιο παράξενα πράγματα που συμβαίνουν τελευταία, είναι το γεγονός ότι η εξεταστική των φοιτητών κρατάει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Όσο θυμάμαι το εαυτό μου και τις παρέες μου, σχεδόν ποτέ δεν τράβηξε αυτή η φάση μέχρι αργά, ενώ δεν είναι μόνο αυτό το παράξενο στην όλη ιστορία. Βλέπεις, εξαιτίας του κορονοϊού τα μαθήματα, αν δεν τα δώσεις απ’ το πάρκινγκ της σχολής, τα δίνεις ηλεκτρονικά.
 
Και εκεί είναι που ξεκινάει η μαγεία. Συνδέεσαι μαζί με άλλα 50-100 άτομα και τον καθηγητή και ουσιαστικά δημιουργείτε μια τεχνική αίθουσα που μοιάζει πιο πολύ με βίντεοκλιπ σε περίοδο καραντίνας, παρά με τάξη. Βέβαια, όλα εκεί εξαρτώνται απ’ τον καθηγητή. Αν αυτός είναι πιο κουλ, περνάς χωρίς διάβασμα (ναι καλά κατάλαβες). Αν απ’την άλλη έχει τα νευράκια του γιατί δεν έπιασε το “Χ” του Αμβούργου, ακόμα και να έχεις διαβάσει δεν σε βλέπω καλά. Τώρα θα μου πεις ότι και τα δυο έχουν τα λάθη τους. Σύμφωνοι. Αν όμως είχες συγκεκριμένους καθηγητές ή καθηγήτριες, που τους ξέρεις, που έχεις ζήσει με αυτούς, τι θα γινόταν; Ε, τσέκαρε:
 
1. Η “Δεν περνάς το μάθημα μου” κυρία Τόγκα-Κατσίκη 
Κοίτα, το μάθημα μπορεί να το περνούσες μόνο με την προϋπόθεση να τα γράψεις ΟΛΑ, αλλιώς “Καλό Σεπτέμβρη”. Σκονάκι όμως, ίσως να κατάφερνες να κάνεις, μπορεί να είχε άλλα πράγματα να ασχοληθεί και να μην σου έδινε ποτέ σημασία. Μη τυχόν όμως έκανες κάποια φασαρία, πίσω απ’ το PC σου, θα άκουγες τα μπινελίκια σύννεφο. Μπορεί να σε έβγαζε και “Offline” και να σε μπάναρε από παντού. Αν δε, ήσουν ο Κρασάς, το μπλοκ απ’ την ομαδική θα το είχες φάει σίγουρα, ενώ αν σε λέγανε Σάββα, καλύτερα να έψαχνες για κανένα ΙΕΚ.. Βέβαια, σε περίπτωση που ήσουν ένας κανονικός μαθητής που ήθελε απλά να γράψει το μάθημα του, θα ήθελες στάνταρ να πλακώσεις τον Λαζάρου επειδή θα έβαζε ερωτικά τραγουδάκια απ’ το YouTube για να τα αφιερώσει στην δασκάλα…
 
2. Ο “Δεν κάνεις σκονάκι με τίποτα” Proffesor 
 
 
Μπορεί η Τόγκα να είχε τόσα κακά, αλλά τουλάχιστον ανά στιγμές θα μπορούσες να πεις καμιά μαλακία μαζί της. Εδώ δεν περνάνε αυτά. Εδώ υπάρχει μια “κρύα” σχέση καθηγητή-μαθητή. Ούτε τα νέα σου θέλουμε να μάθουμε, ούτε μας νοιάζει αν άργησες να συνδεθείς στο Ίντερνετ, ούτε τίποτα. Απλά γράψε και αποσυνδέσου. Α και που ‘σαι, μη τυχόν δοκιμάσεις κανένα σκονάκι. Γιατί εδώ ελπίδες δεν θα έχεις. Εδώ ο “καθηγητής”, αν γουστάρει, μπορεί να σε ελέγχει από 100 διαφορετικές κάμερες χωρίς να το ξέρεις. Άρα μην ελπίζεις πολλά-πολλά, απλά διάβασε και ήλπιζε μόνο να πέσουν εύκολα θέματα και όχι για το πώς θα ληστέψεις την τράπεζα της Ισπανίας, γιατί μάλλον ούτε ο ίδιος ξέρει πώς γίνεται.
 
3. Ο “Χαλαρός” Τζόνι 
 
 
Μάγκα μου, αν υπάρχει ένα μάθημα που περνάς εύκολα την περίοδο του κορονοϊού, αυτό είναι του Τζόνι του καθηγητή. Όχι δεν βάζει όλα τα SOS, αλλά η βασική του αρχή, είναι μόνο μια “Θα γράψουμε στις 4:20”. Μόνο αυτό. Από εκεί και πέρα θα σε αφήσει και να αντιγράψεις, να πεις τη χαζομάρα σου και φέρεις και παρέα στη Webcam. Το μόνο που θα τον χαλάει θα είναι το γεγονός ότι τα μαθήματα είναι ηλεκτρονικά και δεν θα μπορεί στο διάλειμμα να κάνει (ένα) τσιγάρο με τους χαρμάνιδες μαθητές του.
4. Ο “Κάνουμε ό,τι θέλουμε” Σήφης Μποχάκης 
 
 
Θεέ μου, ευτυχώς τα μαθήματα του συγκεκριμένου τα παιδιά τα δίνουν εξ’ αποστάσεως. Εκτός απ’ το γνωστό πρόβλημα με τη μυρωδιά του Σήφη, που δεν αντέχεται, είναι και το γεγονός ότι δεν ξέρει να χειρίζεται αυτά τα μπλιμπλίκια τους υπολογιστές. Έτσι τα αλάνια θα περάσουν το μάθημα του “αέρα” και καπάκι θα πάνε για κανένα μπάνιο στη θάλασσα να το γιορτάσουν. Ο ίδιος, αφού του περάσουν το μάθημα,  θα πάει απλά να αράξει. Ε ρε Μπίλιας που σας χρειάζεται!
https://www.youtube.com/watch?v=IKJ4u7Zea2M
5. Η “Τυπάρα” κύριος Φόρτης
 
 
Αν υπήρχε έστω ένας καθηγητής που θα θέλαμε όλοι να έχουμε, αυτός ήταν του Λεωνίδα απ’ το “10 λεπτά κήρυγμα”, κύριος Φόρτης. Δεν μιλούσε άσχημα σε κανέναν, καταλάβαινε απόλυτα τους μαθητές, δεν γούσταρε τις προσευχές στην τάξη και το πιο κύριο, δεν έκοβε κανέναν. Έτσι και στα ηλεκτρονικά μαθήματα, θα έπιανε κουβέντα (chat ντε) με τα παιδιά και ακόμα και σκονάκια να έκαναν αυτά, θα “πετούσε χαρταετό”. Τυπάρα μεγάλη!
 
6. Ο “Θα πάω φυλακή” κύριος Ποντίκης
 
 
Καλά εδώ θα είχαμε φασάρες. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Το μάθημα του κ. Ποντίκη θα το περνούσαν όλοι πολύ απλά γιατί αυτός θα μιλούσε μόνο με μια μαθήτρια στο Instagram. Κοίτα, δεν ξέρω πώς στην ευχή το “Θα βρεις τον δάσκαλο σου” έγινε σήριαλ στο παρελθόν, αλλά έχω την υποψία ότι κάτι τέτοιο είναι κομματάκι παράνομο. Νόμε, τι λες και εσύ; Α ναι, είναι. Αλλά απ’ την άλλη όμως, αν είσαι φοιτητής και δίνεις μάθημα σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι; Όχι. Ειδικά αν το περνάς κιόλας. Όσο για τον κωδικό του μαθήματος του κ. Ποντίκη; “100”, για ευνόητους λόγους…