Καλοκαίρι και έρωτας πάνε μαζί. Μπορεί μερικές φορές με διαφορετικές έννοιες, αλλά όπως και να έχει τα καλοκαίρια έχουν τις δικιές τους περιπέτειες. Μερικοί το συγκεκριμένο τρίμηνο κάνουνε διακοπές με τη πολυετή σχέση τους, ενώ τα μπακούρια, που τόσο συμπαθάω, νιώθουν πεταλουδίτσες στην κοιλιά τους κάθε ένα τέταρτο, αφού τους αρέσουν όλα τα άτομα που γνωρίζουν.
Η κατηγορία που θα με απασχολήσει σήμερα, είναι αυτή με τα περισσότερα ψυχολογικά που δεν έχει κάτι σταθερό στη ζωή της και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να δημιουργήσει “καλοκαιρινές ιστορίες”. Επειδή όμως περάσαμε και μια πανδημία και δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω, ορισμένοι… φίλοι μου (από το χωριό δεν τους ξέρεις) είχανε ως κύριο όπλο το Instagram.
Και να σου οι απαντήσεις με τα “100” στα story και πάρε και τα “Γεια σου, τι κάνεις εσύ;” στο dm και ξαφνικά… ραντεβού στα τυφλά. Επειδή όμως τα συγκεκριμένα date, εκτός από επικίνδυνα, είναι και παράξενα, θέλουν προσοχή. Μπορεί άνετα σε αυτά να νιώσεις άβολα από εκεί που δεν το περιμένεις. Για αυτό, πριν κατεβάσεις το “Tinder”, πάρε προφυλάξεις για ορισμένες καταστάσεις όπως…
1. Να μην έρθει το άλλο άτομο
Καλά εδώ έχεις φάει άκυρο πριν καν αρχίσει το ραντεβού. Είσαι χαλαρός και ωραίος λοιπόν και σκας μύτη στο σημείο που έχεις δώσει συνάντηση και περιμένεις το έτερον σου ήμισυ. Περνάει μισή ώρα, τρία τέταρτα, μια ώρα. Και τότε είναι που καταλαβαίνεις ότι κάτι μάλλον δεν πάει καλά. Τι κάνεις; Μπαίνεις καπάκι insta να στείλεις μήνυμα, να δεις που είναι ο άλλος, αν έτυχε κάτι. Εκεί υπάρχουν δυο εναλλακτικές. Η μια είναι να ντράπηκε το αμόρε και να μην ήρθε, άρα κρατάς ένα 10% πιθανότητα να επαναληφθεί το date, ενώ η δεύτερη είναι να έχεις φάει μπλοκ. Τότε δεν νομίζω να χρειάζεται να σου πούμε τι παίζει…
2. Να… έρθω εγώ
“Άσε, πού να σου λέω, θα πάω για καφέ με έναν παίδαρο, ψηλός φαίνεται και είναι και κούκλος”. Αυτή είναι η κουβέντα, που κάποια στιγμή, σίγουρα θα έκανε κάποιο “crash” μου με τη φίλη της πριν πάμε κέντρο. Αντ’ αυτού, αντί τον Μπραντ Πιτ η κοπέλα είδε τον… Σπύρο. Στα τυφλά ραντεβού βλέπεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα οι φωτογραφίες που έχεις δει στα social media να είναι λίιιιιιιιιγο διαφορετικές απ’ την πραγματικότητα. Τι κάνεις εκεί; Κοίτα, αν μιλάς καιρό με το άλλο άτομο και περνάς καλά είτε από μηνύματα, είτε από κοντά, κάτσε, μπορεί να δημιουργηθεί όντως κάτι καλό. Δεν μετράει ποτέ μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Έτσι δεν είναι;
3. Να είναι fake το προφίλ
Εσάς που φτιάξατε το account “Mariaaa_Korin49” ακόμα σας ψάχνω. Ρε σατανάδες, τι κάνετε ψεύτικα προφίλ και παίζετε με τον πόνο του κόσμου; Μερικοί λωποδήτες, που λες, βρίσκουν μερικά ξένα προφίλ πανέμορφων ατόμων, παίρνουν τις φωτογραφίες τους, φτιάχνουν έναν λογαριασμό με ελληνικό όνομα και αρχίζουν τα αιτήματα. Και εκεί που νομίζεις ότι είσαι τόσο κούκλος που κατάφερες να βγεις με τη Μόνικα Μπελούτσι των φτωχών, στο ραντεβού έρχεται ο Φούφουτος. Όσο σκέφτομαι ότι αυτά τα άτομα πάνε στα μέρη που γίνονται οι “συναντήσεις”, σε κοιτάνε και γελάνε, τόσο θέλω να τα… αγκαλιάσω για το μάθημα που μας δίνουν!
4. Να μην έχεις τι να πεις
Πες όμως, ότι παρά τις δυσκολίες, το ραντεβού γίνεται. Έρχεται “το άλλο σου μισό” και πάτε για καφέ ή φαγητό. Τότε είναι που αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα. Βλέπεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, το άτομο που έχεις απέναντι σου δεν το γνωρίζεις καλά. Έτσι, θα πρέπει να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντα του καθενός και να τα αναλύσετε. Αν όμως δεν υπάρχει “σπρώξιμο” στην κουβέντα και δεν τραβάει κουπί κανένας απ’ τους δυο, ξέρεις τι γίνεται; ΑΜΗΧΑΝΟ! Βέβαια, υπάρχει πάντα και η άλλη όψη. Να βγεις, να γελάτε, να σου λέει ότι είσαι τόσο αστείος που ήταν σαν να παρακολουθεί μια stand up παράσταση και στο τέλος όταν την ρωτήσεις ποιος κωμικός της αρέσει, να σου πει τον Σεφερλή. ΑΟΥΤΣ!
5.Να σκάσουν μύτη οι φίλοι σου στο δίπλα τραπέζι
Κακά τα ψέμματα, οι φίλοι μας είναι τα άτομα στα οποία έχουμε δώσει τον μεγαλύτερο χώρο να κάνουν ό,τι τους κατέβει στην κεφάλα. Μπορούν να σου κάνουν καφρίλα ακόμα και σε ένα τυφλό ραντεβού. Πώς; Μα φυσικά με το να έρθουν στο δίπλα τραπέζι, για να γελάνε. Βλέπεις, το άτομο με το οποίο έχεις βγει, μπορεί να μην ξέρει την παρέα σου. Έτσι, τα “κολλητάρια” μπορούν άνετα να εκμεταλλευτούν αυτή τη φάση και να σκάσουν μύτη εκεί που είσαι. Το πιο πιθανό είναι να γελάς και εσύ και να σου αρέσει όλο αυτό. Αν σας καταλάβουν όμως; Ακόμα μια χιλόπιτα!
6. Να “τύχει” κάτι
Ίσως το πιο μεγάλο άκυρο που μπορεί να φάει κάποιος. Πες ότι εσύ σε κάποια έξοδο έχεις “ερωτευτεί” τριπλά το απέναντι άτομο που ουσιαστικά μόλις γνώρισες. Το ίδιο όμως; Το ρώτησες; Μπορεί και αυτό με τη σειρά του να σε γουστάρει. Μπορεί και όχι. Αν χτυπήσει το τηλέφωνο του και χρειαστεί να φύγει γιατί “Χώρισε κάποιος απ’ την παρέα”, τότε σου έχω κακά νέα γιατί μάλλον η πλάστιγγα γέρνει προς το δεύτερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις να εύχεσαι όντως κάποιος να έχει κάνει κάποιο τηλεφώνημα, γιατί υπάρχει πάντα και η πιθανότητα η fake κλήση να είναι από κάποια εφαρμογή. Στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον νιώθεις μια αξιοπρέπεια, στη δεύτερη…