Δεν ξέρω αν έχεις ακούσει αυτή την δημοσιογραφική στερεοτυπική κλισεδιά, που αναφέρεται συχνά στον ιστορικό του μέλλοντος σαν ένα αόρατο πρόσωπο που καταγράφει όσα συμβαίνουν στις μέρες που βιώνουμε. Αυτός ο τυπάκος λοιπόν, είναι δεδομένο πως θα έχει αφιερώσει πολλές από τις ώρες της ημέρας του, για να καταγράψει πως λίγα χρόνια μετά το 2000, η ανθρωπότητα είχε την ατυχία να βρει στο δρόμο της, 2 από τις πλέον απονενοημένες φιγούρες όλων των εποχών στον χώρο της πολιτικής. Και μάλιστα, δεν τις αντιμετώπισε γενικά κι αόριστα, αντίθετα τiς πέτυχε στην ηγεσία των κυβερνήσεων 2 από τις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως μιλάμε για τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Το δεύτερο στη σειρά της αναφοράς μας αγόρι, γενεθλιάζει στις 19 Ιουνίου και βρήκαμε αφορμή να κάνουμε ένα άρθρο, που σίγουρα θα εκτιμούσε ο Τσάρλι Μπρούκερ. 5 χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του Μπόρις που μοιάζουν να το έσκασαν από επεισόδιο του Black Mirror!

Ο αρχηγός της αγέλης που κόλλησε κορονοϊό

Γιατροί δεν είμαστε προφανώς, κι οι εξυπνάδες μας συνήθως περιορίζονται στον εμπνευσμένο μας γραπτό λόγο. Ωστόσο, μπες σε Mood παρακολούθησης σειράς, βρετανικής παραγωγής, γιατί αν ξέρουν οι Άγγλοι από κάτι, αυτό είναι γαμάτες τηλεοπτικές σειρές. Στο πρώτο επεισόδιο λοιπόν, έχει πέσει πανδημία σε ολάκερο το σύμπαν και τρομαγμένοι καταναλωτές, αδειάζουν σούπερ μάρκετ και φαρμακεία από κωλόχαρτα, γκρικ γιόγκουρτ, μάσκες κι αντισηπτικά. Πλέον όλοι χαιρετιούνται με τους αγκώνες κι όπως συνεχίζει τα χειροφιλήματα συλλαμβάνεται. Υποχρεωτική καραντίνα, πέφτει σε όλο τον πλανήτη, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκεί ο πρωθυπουργός της χώρας γλεντάει τα υπόλοιπα Lockdowns και μιλά για ανοσία της αγέλης, προκειμένου να μην καταρρεύσει η οικονομία. Λίγες μέρες αργότερα οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και αρχίζει να εμφανίζει κάποια περίεργα συμπτώματα που μέρα με τη μέρα χειροτερεύουν με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Μετά πέσανε και τα πρώτα Lockdowns! Αν δεν είναι αυτό story για επεισόδιο του Black Mirror, τότε ποιο;

Πάρτε ένα χοτ ντογκ καλέ μου άνθρωπε!

Ενώ όλα τα ευρωπαϊκά σύμπαντα κι οι γαλαξίες ασχολιόντουσαν με το Brexit, o Μπόρις βρέθηκε προς North Yorkshire μεριά και προσπάθησε να μάθει να φτιάχνει λουκάνικα, γιατί μάθε την τέχνη του χοντογκιέρη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε! Ο Μπόρις όμως δεν τα κατάφερε, και την έφαγε την προβοκάτσια του λουκάνικου, με τους θεατές να νομίζουν πως χάλασε το κοντρόλ της τηλεόρασης.

“Kάνε στην άκρη παιδάκι”.

Κουστουμάτος 50αρης αθλητικολάγνος, βρίσκεται στη μαγευτική Ιαπωνία για business. Εκεί κάτι παιδάκια παίζουν street rugby και τον προκαλούν, διότι διακατέχονται κι από μια υπέρμετρη ευγένεια σα λαός. Ο Μπόρις δεν χάνει ευκαιρία να παίξει, μαζί με τα τσιπιρίκια και να τα γλεντήσει γραβατωμένος. Βλέπεις η γραβάτα στο ράγκμπι δεν είναι αυτοταπείνωση, αλλά μαγκιά. Όταν μπει στο δρόμο του ένα δεκάχρονο, θα το πάρει στα μάζωμα, μετρώντας τα δόντια του καημένου, στο πιο “πως σου φάνηκε παιδάκι;“, σκηνικό της ανθρωπότητας.

“Στα ρεπό μου κάνω το τελεφερίκ”.

Το 2012 κόσμος και κοσμάκης όπως ήταν αναμενόμενο ξημεροβραδιάζονταν σε μια οθόνη μπροστά για να δουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο. Ο Μπόρις βάραγε υπερωρίες κι έτσι δεν αρνήθηκε να ζωθεί με συρματόσκοινα κουνώντας αγγλικά σημαιάκια για κάποιο λόγο. Και ναι, αν ρωτήσεις τριγύρω θα σου πουν πως κάποιοι πολιτικοί αναλυτές το βρήκαν εκκεντρικό!

Τάκλιν με κουτουλιά σε φιλανθρωπικό αγώνα, δεν έκανε ούτε ο Γκατούζο!

Ρε Τζενάρο γατάκι, κι εσύ Ζε Ελίας φλώρε, το σωστό το τάκλιν το ποδοσφαιρικό γίνεται μόνο με κουτουλιά. Κι αν δεν ξέρεις να μπεις στο Γιουτούμπ να μάθεις από τον Μπόρις που το 2006 σε φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου είχε δώσει σπλήνα και συκώτι του Maurizio Gaudino στα χέρια, όταν θέλησε να του κάνει μαγκιές με τις ντρίμπλες του!