Τελευταία παρακολουθούμε το πιο παράξενο ποδόσφαιρο που έχουμε δει. Μπορεί τα σκορ, για κάποιον παράξενο λόγο, να είναι τεράστια αλλά τις εντυπώσεις στην όλη φάση τις έχει κερδίσει κάτι άλλο. Όχι, δεν αναφέρομαι στους μυϊκούς τραυματισμούς που είναι πιο πολλοί και απ’ τα τρίποντα του Σπανούλη στο Ο.Α.Κ.Α. (αουτς), αλλά στα εφέ. 
 
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά αρχικά στην Ισπανία και μετέπειτα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, τα κανάλια που έχουν τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων, αποφάσισαν να κάνουν την εμπειρία για τον θεατή λίγο πιο οικεία. Έτσι, πήραν ήχους απ’ το Fifa και τους έβαλαν μετά από κάθε φάση, για να νομίζουμε ότι ακούμε θεατές, ενώ στα κεντρικά πλάνα των γηπέδων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, έχουν βάλει ψεύτικο κόσμο. 
 
Στην Ελλάδα τo “σουκού” έχουμε ντέρμπι. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Και γενικότερα έχουμε ακόμα κάμποσους αγώνες μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Πώς σκατά θα νιώσουμε πιο καλά εμείς που θα βλέπουμε αυτά τα ματς; Μα με τα εφέ ρε μάγκα μου. Το θέμα όμως είναι άλλο. Εδώ έχουμε συνηθίσει διαφορετικό ποδόσφαιρο απ’ τις άλλες χώρες. Άρα θα πρέπει και η βοήθεια της τεχνολογίας να είναι πιο… ιδιαίτερη. Χωρίς να χάνουμε χρόνο, σου βρήκαμε τα εφέ που θα ετοιμάσουν εταιρίες-κολοσσοί μόνο και μόνο για τα μάτια της Super League. Για τσέκαρε τα:
 
1. Ψεύτικοι οπαδοί στα μπαλκόνια
 
 
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, στην Ελλάδα δεν γεμίζουμε τα γήπεδα ούτε στους τελικούς. Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά είναι η αλήθεια. Ξέρεις όμως τι γεμίζουμε; Τα μπαλκόνια και τις ταράτσες γύρω απ’ τα στάδια. Πραγματικά οι διαχειριστές των πολυκατοικιών σε αυτές τις περιοχές πρέπει να δηλώνουν “Sold out” σε χρόνο dt. Πλέον όμως η πολυκοσμία απαγορεύεται. Για αυτό λοιπόν, τα εφέ με τους ψεύτικους οπαδούς δεν θα είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά στον περίγυρο αυτού. Έτσι θα καταφέρεις να δεις με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας τα “χαλασμένα ασανσέρ” και τους “τοίχους από χαρτί”. Μαγεία…
 
2. Μπινελίκια απ’ τα μεγάφωνα
 
 
“Βάλτε μυαλό στην πράσινη…” θα ακούγεται την Κυριακή στο “Καραϊσκάκης”, αλλά δεν θα είναι απ’ τα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Θα είναι απ’ τα μεγάφωνα του γηπέδου. Βλέπεις, κάθε ομάδα χρειάζεται την ώθηση απ’ τον κόσμο της στα ματς. Έτσι, εκτός απ’ τα συνθήματα των οργανωμένων, θα ακούγονται και φουλ μπινελίκια, μαζί με θρησκευτικές ευχούλες για να νιώθουν οι παίκτες όπως ακριβώς ένιωθαν και πριν τη διακοπή. Α και μην ξεχάσω. Και οι διαιτητές θα έχουν την τιμητική τους, καθώς ειδικά μηχανήματα θα ακούνε τα σφυρίγματα και αυτόματα θα δίνουν εντολή να ακούγεται “Τι δίνεις μωρή πο.τ@να;” και τα σχετικά!
 
3. Ρίψεις αντικειμένων
 
 
Ακόμα μια παγκόσμια καινοτομία, μόνο για εμάς. Σε κανονικές συνθήκες, αν κάποιος παίκτης της εκτός έδρας ομάδας σκοράρει και πανηγυρίσει, το πιο πιθανό είναι να πάρει μαζί του στο σπίτι  2 αναπτήρες, 1 μπουκάλι κόκα κόλα και 14 ράμματα για δωράκι. Τώρα που δεν θα έχουν κόσμο τα γήπεδα, γιατί να μην γίνεται αυτό δηλαδή; Έτσι, ειδικά ραντάρ θα μπούνε στα γήπεδα και θα σκανάρουν τους παίκτες των φιλοξενούμενων. Αν αυτοί κάνουν κάτι προσβλητικό για τους γηπεδούχους, όπως για παράδειγμα το να αναπνεύσουν, θα πετάγονται πράγματα πάνω τους από διάφορα σημεία της εξέδρας για να τους θυμίζει τι σημαίνει έδρα! 
 
4. Μυρωδιές από ψησταριές
 
 
Κάθε σωστή ποδοσφαιρική Κυριακή στην Ελλάδα, συνοδευόταν σχεδόν πάντα απ’ τα σουβλάκια που πουλούσαν έξω απ’ τα γήπεδα. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η τσίκνα που υπήρχε στην ατμόσφαιρα περνούσε μέσα στο γήπεδο και έδινε ώθηση στους μπαλαδόρους. Πλέον όμως, οι ψησταριές έχουν σβήσει και αυτό δεν υπάρχει.Για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, μέσα απ’ τους αεραγωγούς των γηπέδων, κάθε 15 λεπτά θα ξεπετάγονται μυρωδιές από σουβλάκια οι οποίες σε συνδυασμό με τις βρισιές και τα μπινελίκια, θα θυμίζουν στο έπακρο μια κανονική Κυριακή.
 
5. “Pasatempos project”
 
 
Αν υπάρχει ένα σνακ που έχει συνδεθεί φουλ με τη μπάλα στην Ελλάδα, αυτό είναι ο πασατέμπος. Δεν υπάρχει μπακ, σε τοπικό και μη, που να μην έχει ακούσει αυτό το “κρίτσι κρίτσι” όσο παίζει. Τι νομίζατε; Ότι θα μας το παίρνατε και αυτό; Αμ δε. Ανα στιγμές, στους μεσημεριανούς αγώνες, θα ακούγεται απ τα μεγάφωνα αυτός ο εκνευριστικός ήχος που κάνει ο πασατέμπος όταν σπάει, ενώ λίγο μετά θα ακούγεται και αυτό το μαγικό “φτου” της φλούδας του. Εκείνη την ώρα, οι ειδικοί εκτοξευτήρες που θα πετάνε τα αντικείμενα, θα πυρπολούν πασατέμπους και λίγα σαλάκια στα ακραία μπακ. Εσύ γιατί νόμιζες ότι ο Σέρχιο Ράμος έγινε κεντρικός αμυντικός; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΤΣΕΚΟΥΡΟ ΜΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΑΧ! Αυτό ήθελε να αποφύγει.