Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει, ότι υπάρχουν πια δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που παρακολουθούν “MasterChef” κι οι υπόλοιποι. Δεν θα σταθούμε στον χθεσινό τελικό,  καθότι το μόνο που μας νοιάζει είναι πως μέσα από τα λόγια του νικητή του, Σταύρου Βαρθαλίτη φαίνεται ότι θα ανατείλει ο Πράσινος Ήλιος ξανά κι ευλογία του ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου, θα σκεπάσει πάλι τις καρδούλες μας. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω, καθώς σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιώσιμης Γαστρονομίας, θέλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, ανοίγοντας ακόμη ένα diss δίχως λόγο. Έτσι λοιπόν, περνάμε από πριονοκορδέλα όλες αυτές τις ασέβαστες γκουρμεδιές που κάποιοι τόλμησαν να δημιουργήσουν, σε φαγητάρες που λατρεύουμε!

Σουβλάκι τυλιχτό με μαρούλι

Έχουμε αναφερθεί ξανά σε τούτο το κατασκεύασμα, εκτεταμένα, ωστόσο δεν γινόταν να μην το ξαναπούμε, γιατί μας διαβάζουν και νέα παιδιά και διαμορφώνουνε συνειδήσεις. Δεν έχουμε τίποτα με το μαρούλι, μιας και είναι ίσως το αγαπημένο μας ζαρζαβατικό και πρέπει να υπάρχει σε κάθε ισορροπημένη διατροφή, για να είμαστε καλά και να σαβουριάζουμε τις σουβλακάρες μας, όταν μπορούμε. Όμως το σουβλάκι, γίνεται με πίτα κι αυτό είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Αν θέλετε να φάτε μαρούλια, κάντε σαλάτα, αν θέλετε να φάτε μαρούλι με κρέας, φάτε φρικάσε!

Πίτσα με ανανά

Εδώ δεν χωράνε υπεκφυγές. Ήρθε η ώρα να τα πούμε νέτα, σκέτα και προβοκατόρικα. Περιμέναμε να εισακουσθούν οι προσευχές μας, αλλά δυστυχώς ο ανανάς νίκησε και συνεχίζει, να βασανίζει το γαστροοισοφαγικό μας σύστημα, σερβιρισμένος στην πίτσα. Αν συνεχίσετε, θα σας στερήσουμε το μπέικον και τη μοτσαρέλα ασέβαστοι!

Πουτίγκα μπριζόλας

Εντάξει, έχει κι η υπομονή τα όρια της. Το καταλαβαίνω, κάποιες φορές τελειώνουν κι οι ιδέες, άνθρωποι είναι κι οι σεφ κι η τέχνη της γαστρονομίας, δύσκολη. Όμως τι πουτίγκα μπριζόλας ρε κατακαημένε, που πρώτη φορά που έφαγες πατσά, τον έκοψες με το ψαλίδι; Μη σας δω, να βάλετε στο μενού των κρεατικών των εστιατορίων τούτο το έκτρωμα, γιατί θα επαναστατήσουν μέχρι και τα φρυγαδέλια!

Δροσιστικός κορμός γαρίδας

Καλοκαιράκι μύρισε, οι ζέστες σφίγγουν κι η αντίστροφη μέτρηση για τις πιο απονενοημένες social distancing διακοπές της ανθρωπότητας έχει ξεκινήσει. Αυτή την περίοδο, επισκέπτεσαι καινούρια μέρη, δοκιμάζεις νέες γεύσεις κι υπάρχει ολούθε μια δροσιστική διάθεση. Όμως αν βρεθεί άνθρωπος που θα σερβίρει τέτοιο γκουρμεδοσνακ, αξίζει να μείνει χωρίς WiFi, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Μπανάνες hollandaise με ζαμπόν γλασαρισμένο σε ανανά

Σήμερα το βράδυ, είναι δεδομένο πως στον ύπνο μας θα δούμε ανανά. Βρε αποπαίδια της γεύσης, αυτό δεν είναι πιάτο, είναι η τσάντα με το ημερήσιο κολατσιό 10χρονου που έφαγε την τρικλοποδιά μεγαλύτερου, σαβουριάστηκε κι έπειτα έπρεπε να ξεκολλήσει το ζαμπονάκι από τις μπανάνες και τον τσαλαπατημένο ανανά από το ψωμί.

Τοστ με Φασόλια

Το συγκεκριμένο για κάποιο αδιανόητο προφανώς λόγο, θεωρείται παραδοσιακό σνακ/κολατσιό στην Αγγλία και συναγωνίζεται δίχως καμία ντροπή την περίφημη πίτα του βοσκού, ένα σφολιατοειδές που έχει μέσα της ρύζι! Φήμες που λένε ότι ημιπαράφρων συντάκτης του site, έχει πάρει στο κυνήγι εντρεπρενέρ εστιάτορα που θέλει να λανσάρει μπαγκέτα ολικής με αποξηραμένα ρεβίθια, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Chicken Burger Λουκουμάς

Αυτό μοιάζει ξεκάθαρα με το γλυκό της Ρέιτσελ στα “Φιλαράκια” που είχαν κολλήσει οι σελίδες του αντίστοιχου αμερικανικού Τσελεμεντέ και έφτιαξε άλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα, με την ιαχή του Ross “It smells like Feet“, ακόμη να ακούγεται dolby στα αυτιά μας. Ας αφήσουμε τους λουκουμάδες και τα Chicken Burgers στην ησυχία τους. Ήρεμα το λέμε!