Καλοκαιράκι έχει μυρίσει, ωστόσο υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση εκεί έξω. Προφανώς, ονειρευόμαστε ποτάρες, παραλίες, άραγμα και τη θάλασσα να μας χτυπάει τα ποδαράκια! Ωστόσο, δεν θα σου κρυφτούμε. Δεν είμαστε από αυτούς άλλωστε. Όλα όσα ζήσαμε τους προηγούμενους μήνες, ήταν κοσμοϊστορικά κι ελαφρώς αδιανόητα, παρόλα αυτά δεν μας έμαθαν και λίγα. Πάρε για παράδειγμα, του λόγου μου, που για να λέμε και την αλήθεια δεν ήμουν ο μόνος που κατάλαβε ότι τελικά τον χωράει το σπίτι.

Αρχικά δούλεψα κανονικότα με τις πυζαμούλες μου, χωρίς να έχω το αφεντικό να με κοιτά ωσάν τον εξωγήινο τη μέρα που έσκασα δουλειά με το μπλουζάκι Θάντερκατς. Βλέπεις, είχε και τα καλά της η καραντινοφασούλα και ας μην το παραδεχόμαστε και τόσο. Στον εαυτό μας, φερθήκαμε με λίγη περισσότερη αγάπη από ότι συνήθως. Είχαμε περισσότερο χρόνο, όπως καταλαβαίνεις κι έτσι δεν του στερήσαμε τίποτα. Πόσο μάλλον την καθημερινή απόλαυση του καφέ. Ως γνωστόν όσο υπάρχει Freddo Espresso, υπάρχει ελπίδα.

Για αυτό και βρήκαμε τον τρόπο να μη μας λείψει η συνήθεια που έγινε λατρεία κι ας είχαν κλείσει οι καφετέριες ολούθε. Ντάξει, βοήθησε λίγο κι ο Nescafé Azera Espresso λιγάκι, για να γίνει το σπίτι μας το πιο hot κι άνετο καφέ της γύρω περιοχής. Έβαλε που λες το μοναδικό χαρμάνι από εκλεκτούς κόκκους καφέ 100% Arabica και ξύπνησε τον barista μέσα σου. Άλλωστε, καλύτερη βάση για το αγαπημένο σου ρόφημα δεν πρόκειται να βρεις και σε προκαλούμε να ψάξεις, αν τολμάς. Κι αν το lockdown μας χαιρέτησε κι ήρθε περήφανα το lockout να μας χαιρετήσει στη θέση του, οι συνήθειες μας έμειναν.

Άλλωστε όλο το σπίτι το φτιάξαμε από την αρχή, κάνοντας το μέρος της καθημερινής απόλαυσης. Καθαρίσαμε το μπαλκόνι και πετάξαμε εκείνες τις σκουριασμένες καρέκλες, που πιανόταν ο απαυτός μας. Πήραμε νέες πολυθρόνες και πουφωτές μαξιλάρες, ενώ φυτέψαμε και 4 γλάστρες, δίνοντας εκτός από χρώμα και ζωή στον κήπο. Λουστράραμε και την παλιά ραφιέρα, γεμίζοντας τη με βιβλία, περιοδικά κι επιτραπέζια, για να παίζουμε όταν βρίσκουμε χρόνο. Η φάση ήταν άραγμα κι ένα καφεδάκι επιβαλλόταν. Στα μπαμ λοιπόν βράσαμε 60 ml Νεράκι, ρίξαμε δυο παγάκια και 2 κουταλιές Nescafé Azera Espresso. Τον χτυπήσαμε αλύπητα με το αναδευτήρι μέχρι να ομογενοποιηθεί ο αφρός και τον σερβίραμε σε 4 παγάκια όπως του άξιζε, μεγαλοπρεπώς. Όταν είχαμε και γαλατάκι, ρίχναμε και μια και δύο μη σου πούμε προσπάθειες γιατί το καλό το αφρόγαλα, ξεχωρίζει τον barista.

Και με τον Nescafé Azera Espresso πετυχαίνουμε τέτοια βελούδινη κρέμα, που βάζει γερή υποψηφιότητα για το πιο δροσιστικό ρόφημα της χρονιάς. Μέχρι να μπορούμε ελεύθερα να αγκαλιαστούμε ξανά και να ξαμοληθούμε σε φίλους και γνωστούς, αυτό το άτιμο το social distancing, θα μας ακολουθεί. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν και δεν χρειάζεται να στύβεις το μυαλουδάκι σου, ούτε να ιδροκοπάς από το άγχος.

Άσε λοιπόν κι εσύ τον barista που έχεις στην ψυχούλα ελεύθερο κι απόλαυσε τη συντροφιά του Nescafé Azera Espresso χωρίς να κάνεις καμία έκπτωση στην ποιότητα και την αξία της συνήθειας του. Άλλωστε, ότι κι αν σου λένε δεξιά κι αριστερά, ότι κι αν περνάει με βομβαρδιστικό ρυθμό ειδοποιήσεων από την αρχική σου, όταν σκρολάρεις σε μικρές ή μεγαλύτερες οθόνες, υπάρχει ένα γνωμικό που θα σε λούζει αλήθεια για πάντα! Εσύ δίνεις τη γεύση που γουστάρεις στη ζωή σου. Για αυτό καλωσόρισε τον barista του σπιτιού σου, που είναι φτυστός με σένα!

#NescaféAzera, #BeYourOwnBarista, #TeleiosFreddoStoSpiti