Στις μέρες μας γίνονται θαύματα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μας μπορούμε να περιμένουμε μερικά τέτοια, ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Να, εγώ για παράδειγμα περιμένω να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Ok, κομματάκι δύσκολο να γίνει αυτό, ακόμα και αν επιστρατεύσω όλους τους Αγίους και τους Αγγέλους μαζί, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, άρα… ίδωμεν.
 
Ο Σώτης Βολάνης πάντως δεν πρέπει να είναι παραπονεμένος. Σε αντίθεση με μένα, έγινε μέρος ενός θαύματος. Και όχι απλά άλλαξε κάτι στη ζωή του, αλλά πριν καν γίνει αυτό, το ίδιο το Άγιο Πνεύμα στις 5 τα χαράματα, αποφάσισε να πάει σπίτι του, απρόσκλητο και χωρίς να έχει πάρει κάτι για δώρο (γιατί ήταν πολύ αργά και είχαν κλείσει όλα). Πήγε και του είπε να ξεκινήσει ξανά το τραγούδι. Τι, δεν με πιστεύεις; Ο ίδιος ο Σώτης το είπε. Να, τσέκαρε: 
 
 
Τώρα που με πίστεψες λοιπόν και επειδή η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα, πρέπει να σου αποκαλύψω κάτι. Το Άγιο Πνεύμα δεν πήγε μόνο στον Βολάνη. Ο λόγος που το ίδιο το ιερό περιστέρι, μπούκαρε μες στο χάραμα στο σπίτι του αγαπημένου τραγουδιστή, είναι γιατί έκανε tour σε σπίτια διασήμων και δεν πρόλαβε να τελειώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι τις 12. Έτσι, αναγκάστηκε να “σπάσει” τις ώρες κοινής ησυχίας, για λόγους πολιτισμού. Εμείς επειδή ξέρεις ότι γουστάρουμε να σε έχουμε στα όπα-όπα βρήκαμε όλη τη διαδρομή του πνεύματος, το ποιους επισκέφθηκε και τι τους είπε και στα αποκαλύπτουμε.
 
1. Γιάννης Χαρούλης
 
 
Φήμες που λένε ότι το έστειλα εγώ στον Χαρούλη το Άγιο πνεύμα, δεν είναι αληθινές. Βέβαια, έμαθα ότι του είπε “Άντε βγάλε κανένα νέο τραγούδι ρε κοπέλι” και συμφωνώ 100% μαζί του. Μα ρε παιδί μου, γίνεται τόσα χρόνια να μην βγάζει νέο κομμάτι ο Γιάνναρος και εμείς να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στις συναυλίες του; Γίνεται. Αλλά, μέχρι πότε; Βαρεθήκαμε “Της παπαρούνας τον ανθό” και το “Σου μιλώ και κοκκινίζεις”. Εϊ, Κρητικάτσι, ή βγάλε τραγούδι ή κουρέψου για να πούμε ότι έκανες κάποια αλλαγή. Άγιο πνεύμα, μαζί σου. 
 
2. Ζέλικο Ομπράντοβιτς
 
 
Τι νόμιζες; Ότι δεν βλέπει μπασκετάκι το Άγιο Πνεύμα; Βλέπει και παραβλέπει. Μάλιστα υποστηρίζει και το Περιστέρι, για ευνόητους λόγους! Έτσι για το καλό της ομάδας του, αλλά και το δικό μου, μού έκανε το χατίρι και πετάχτηκε μέχρι τη Σερβία και τραγούδησε λίγο Κιάμο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Του είπε “Γύρνα πίσω θα πεθάνω, έχω αρχίσει να τα χάνω”. Ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο; Καταρχάς είναι μέγας φαν του ωραίου μπάσκετ και θα ήθελε ξανά τον Ζοτς στον Παναθηναϊκό και επίσης βαρέθηκε να βλέπει συνέχεια τον Πεδουλάκη να πηγαινοέρχεται στο Ο.Α.Κ.Α. και ήξερε ότι αν παιχτεί επιστροφή “Μίδα” στην Αθήνα, ο “Άρτζι” θα μείνει για πάντα στο… Περιστέρι!
 
 
3. Ελένη Λουκά
 
 
Εντάξει, δεν νομίζω να σου κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο. Αν ρωτήσεις τη Λουκά αν έχει δει το Άγιο Πνεύμα, το πιο πιθανό είναι να σου πει ότι τα πίνανε μαζί χθες βράδυ. Βέβαια, ο λόγος που έγινε η συγκεκριμένη επίσκεψη στο σπίτι της γνωστής Χριστιανής είναι άλλος. Είναι βιοποριστικός. Το Πνεύμα, της είπε ξεκάθαρα “Αύριο στις 12 βγες στο Σύνταγμα και κάνε κήρυγμα”. Βλέπεις, η Λουκά θα μαζέψει κόσμο, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει φαγητό στα περιστέρια του Συντάγματος και έτσι το Άγιο Πνεύμα δεν θα χρειαστεί κάποιον μυστικό δείπνο για να τσιμπήσει. Να κοιτάμε το συμφέρον μας μερικές φορές, δεν είναι κακό.
 
4. Άκης Πετρετζίκης
 
 
Όχι, δεν είναι ότι δεν του άρεσαν τα κουλούρια στο Σύνταγμα και πήγε στον Άκη για να φάει κάτι καλύτερο. Το ζήτημα εδώ ήταν σοβαρό. Ανταγωνιστικό θα έλεγα. Το Άγιο Πνεύμα, αποφάσισε να περάσει μια βολτίτσα απ’ το σπίτι του Πετρετζίκη για να του πει δυο λογάκια. “Σταμάτα να είσαι τόσο τέλειος και άσε και κάτι για εμάς ρε άνθρωπε”. Έπρεπε κάποιος να το φωνάξει. Έλεος κάπου. Μαγειρεύει καλά, είναι καλό παιδί, έχει τέλεια τατού, είναι όμορφος. Μπάστα κάπου ρε Άκη, που να σου βγει “Medium Well” η “Medium rare” σου…
 
5. Άδωνις Γεωργιάδης
 
 
Λίγο πριν πάει στον Βολάνη, το Χριστιανικό μας πτηνό, αποφάσισε να ζήσει μια εμπειρία που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή. Πήγε στο σπίτι του Άδωνι και του ζήτησε με ευγενικό τρόπο να επιστρέψει στις πωλήσεις. Πιο συγκεκριμένα του είπε “Τι κάθεσαι μωρέ; Σου έδωσα τέτοιο χάρισμα και κάθεσαι εδώ;” ναι ok, το ίδιο λέει παντου. Άγιο Πνεύμα είναι, όχι ο ΛΕΞ να σκέφτεται κάτι νεο κάθε εβδομάδα. Ο Άδωνις όμως ήταν ξεκάθαρος, δεν γυρίζει πίσω για να πουλήσει “Κύρου Ανάβασις”. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Μόνο ο Λεωνίδας έμεινε να το κρατάει ψηλά το τελεμάρκετινγκ!
 
Εγώ με τη σειρά μου θα κρατήσω μερικά μουτράκια, γιατί το μόνο μου κονέξιον με το ιερό αυτό… τέρας, ήταν που μου έχεσε το αυτοκίνητο προχθές. Πόσο δίκιο είχες ρε Φισφή;