Δύσκολο πράγμα η επιστροφή στο γραφείο μετά από σαββατοκύριακο. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περαιτέρω. Μας νιώθεις, πιστεύουμε. Όσο λοιπόν χασμουριόμασταν, ψάχναμε να βρούμε το επόμενο θεματάκι να γράψουμε, πέσαμε πάνω στο αδελφό Boredpanda κι είδαμε την ιστορία των Adrián López Velarde και Marte Cázarez, που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν φίλοι μας κι ας είναι εντρεπρενέρς του λόγου τους. 

Άκου ή μάλλον για να ακριβολογούμε, διάβασε τι σκέφτηκαν κι έκαναν οι παιχταράδες. Φτιάξανε δέρμα από φύλλα κάκτου, πλήρως οικολογικό, βάζοντας από τη μεριά τους, τη δική τους πετρούλα (και κοτρώνα να πεις, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) ώστε να βοηθήσουν το περιβάλλον. Με περηφάνια λοιπόν, μας παρουσίασαν το Desserto, το πρώτο περιβαλλοντικά φιλικό και οργανικό υλικό από τον κάκτο Nopal (η δικιά μας, η φραγκοσυκιά αν είσαι από χωριό!

Για την κατασκευή του μάλιστα δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα επιβλαβές χημικό, από τα υψηλά σε τοξικότητα που συνηθίζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι όποιος το δοκίμασε, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανθεκτικότητα του, ενώ είχε και τη δυνατότητα να επιλέξει, μέσα από ποικιλία χρωμάτων, υφών και πάχους. Κι αν δεν μας πιστεύεις τσέκαρε και μόνος σου!

Εμείς πάντως μια τσαντούλα θα την ψωνίσουμε, όχι τίποτα άλλο τώρα με το lockout, Τραβιέται ακόμη παραπάνω!