Από μικρός είχα μία σχέση αγάπης με την τεχνολογία. Μου άρεσε να διαβάζω για όλες τις τάσεις και τα νέα προϊόντα που θα κυκλοφορούσαν. Έμενα όμως μέχρι αυτό, μιας και δεν μπορούσα να πάω σε κάποιο μέρος να δω από κοντά όλα αυτά για τα οποία διάβαζα στα περιοδικά.

Πρώτη φορά πήγα σε κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Ήθελα να πάρω μπαταρίες για ένα τηλεκατευθυνόμενο και μόνο εκεί μπορούσα να τις βρω. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε κατάστημα που πουλούσε όλα όσα αφορούσαν την τεχνολογία. Εκτός από μπαταρίες, είχε ρολόγια θυμάμαι και φυσικά τα πρώτα κινητά τηλέφωνα. Με απλά λόγια μπορούσα να δω από κοντά όλα όσα είχα διαβάσει ή ακούσει. ΣΟΚ! 

Μία τέτοια γνωριμία βέβαια δεν θα σταματούσε με μία μόνο επίσκεψη. Έκανα το συνοικιακό κατάστημα της ΓΕΡΜΑΝΟΣ κάτι σαν στέκι. Μία φορά (τουλάχιστον) την εβδομάδα, περνούσα να δω τι καινούργιο έχει κυκλοφορήσει και να το δω από κοντά. Εκεί είδα για πρώτη φορά όλα τα τελευταία μοντέλα της Nokia και της Ericsson, τα πρώτα κινητά με φωτογραφική μηχανή και φυσικά το πρώτο iPhone, αλλά και το πρώτο Android smartphone!

Εκεί επίσης έμαθα πώς γίνεται να πληρώνω τους λογαριασμούς μου εύκολα και φυσικά να μην ανησυχώ σε περίπτωση που χαλούσε κάτι. Αν χάλαγε κάτι ήξερα που να το πάω…. 

Τα τελευταία χρόνια η ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει μεγαλώσει. Το δίκτυο καταστημάτων πλέον αριθμεί εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας το σύνολο των αναγκών των καταναλωτών σε θέματα τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας, όπου κι αν βρίσκονται. 

https://www.youtube.com/watch?v=3RhB8pnemIU

Βλέποντας το βίντεο για τα 40 χρόνια ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ήρθαν όλες αυτές οι αναμνήσεις και πάλι στο προσκήνιο.Τώρα πια πηγαίνω σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και μπορώ να δω από κοντά όλες τις hot συσκευές που κυκλοφορούν, τα σημαντικότερα gadgets και φυσικά να συζητήσω με τους Tech Experts, τους εξειδικευμένους συμβούλους τεχνολογίας της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για να με βοηθήσουν τους να επιλέξω το προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες μου. Στην καρδιά της τεχνολογίας κανονικότατα λέμε. 

Αν πάθει κάτι η συσκευή μου το σέρβις παραμένει δυνατό, το G-Service όπως ονομάζεται πλέον, διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους service και σύγχρονο εξοπλισμό σε κάθε κατάστημα, που είναι έτοιμοι να δώσουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών εξουσιοδοτημένου service, που καλύπτει 10 κατηγορίες προϊόντων σε περισσότερους από 60 κατασκευαστές. Έτσι είμαι καλυμμένος αν πάθει τίποτα το Smartphone, το Tablet, το Laptop, το Wearable και το Drone μου, μέχρι -θεός φυλάξoι- η Gaming κονσόλα μου, αλλά και η τηλεόραση μου. Α! Kαι «παίζει» η επισκευή να γίνει μέσα στο κατάστημα ΑΜΕΣΑ.

Πλέον τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι σχεδιασμένα σε διακριτές ζώνες που διευκολύνουν την περιήγηση του καταναλωτή και αναδεικνύουν τις προϊοντικές κατηγορίες. Παράλληλα, διαθέτουν βιωματικές γωνιές (Gaming Corner, TV Corner, Relax & Recharge area, Music, Smart Home), για να μπορεί κανείς να δοκιμάσει στην πράξη, τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, συσκευές και games, να τα συγκρίνει με άλλα, να σερφάρει με απίστευτες ταχύτητες και να ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία.