Τις τελευταίες εβδομάδες η Αμερική φλέγεται. Η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έκανε τον κόσμο να ξεχυθεί στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί για τις φυλετικές διακρίσεις. Εδώ και περίπου14 ημέρες οι πόλεις των Η.Π.Α. δεν έχουν “κοιμηθεί” και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα. Μέχρι τη δικαίωση.
 
Εκτός απ’ τους διαδηλωτές, υπάρχουν όμως και οι καλλιτέχνες. Οι οποίοι με τον τρόπο τους, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι, δείχνουν την αλληλεγγύη τους και παίρνουν θέση μέσω των έργων τους. ‘Έτσι ακριβώς συνέβη και αυτή τη φορά, δεν θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε!
 
 
Αρκετά έργα με το πρόσωπο του άτυχου Αφροαμερικανού, αλλά και με τους διαδηλωτές που είναι ξεχυμένοι στους δρόμους, έχουν κάνει την εμφάνιση τους τις τελευταίες ημέρες. Οι δημιουργοί τους, μέσω αυτών, θέλουν να περάσουν ένα βασικότατο μήνυμα: H τέχνη μας βοηθάει να κατανοήσουμε και να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον. Και ναι, αν υπάρχει κάτι που πρέπει να βάλουμε όλοι μες στο μυαλό μας μετά το τραγικό αυτό συμβάν, είναι το παραπάνω μήνυμα!