Αν αναφερθεί κανείς στην τέχνη του δρόμου, το γκραφίτι, το πρώτο όνομα που θα σκεφτεί κάποιος, κατά πάσα πιθανότητα, είναι ένα. Banksy. Δεν γίνεται διαφορετικά άλλωστε. Λίγο-πολύ οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή, έχουμε πετύχει ένα σκίτσο του σε κάποια φωτογραφία ή σε κάποιον τοίχο, αν είμαστε λιγάκι πιο τυχεροί!
 
 
Βλέπεις όμως, ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας απλός καλλιτέχνης Δεν κάνει απλά σχέδια για να τα κάνει. Ο συγκεκριμένος, έχει άποψη. Άποψη που την εκφράζει με την πρώτη ευκαιρία πάνω στο τσιμέντο. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που “λέρωσε” κάποια μάντρα, ώστε να δείξει τη δυσαρέσκεια του για κάτι.
 
 
Όπως είναι λογικό, μετά τη φρικτή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο Banksy “ξαναχτύπησε” και για ακόμα μια φορά μας συγκλόνισε. Το σκίτσο του, εκπληκτικό. Μάλιστα δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθώς πήρε θέση και μέσω instagram, ανεβάζοντας την ταγκιά του, γράφοντας παράλληλα από κάτω, το εξής αντιρατσιστικό μήνυμα: “Στην αρχή νόμιζα πως έπρεπε να το βουλώσω και να ακούσω τους μαύρους γι’ αυτό το ζήτημα. Αλλά γιατί να το κάνω; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα, δικό μου είναι”. 
 
Τσέκαρε το γκραφίτι και το ποστ του Banksy: