Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά μια μικρή ανησυχία μας έχει πιάσει  του λόγου μας. Λίγο τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, λίγο που στην Μύκονο είχε περισσότερο κόσμο, από όταν έβγαινε ο Αντρέας στα μπαλκόνια, λίγο που επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό κι ενώ δεν την είχαμε πεθυμήσει καθόλου, μια λέξη ηχεί και πάλι τρομακτική στα αυτιά μας. Σωστά κατάλαβες, ξεκινά από κάρα και τελειώνει σε ντίνα κι ακόμη και τώρα ηχεί πιο τρομακτική κι από επίσκεψη στον οδοντίατρο. Ήρθαν και κάτι ψύχραιμες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του Π.Ο.Υ. να φυτρώσουν κι άλλα φίδια στον καλοσχηματισμένο κόρφο μας! 

Κι ενώ στα καφενεία και στα μπιτσόμπαρα αυξάνονται τα λιποθυμικά επεισόδια κι οι δαγκωμένες γλώσσες, μην επιστρέψουμε πάλι στα παλιά, που καθόλου δεν μας έλειψαν, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Η επιστημονική ομάδα του Provocateur, δεν γινόταν να μην είναι στις επάλξεις, έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε κορονοϊό που κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμη εκεί έξω! Βλέπεις, τώρα ξέρουμε κι είναι πιο εύκολο να μοιράσουμε γνώση και να αποτρέψουμε τα λάθη του παρελθόντος. Για αυτό σου παρουσιάζουμε τα 5+1 βήματα που θα χρειαστεί να κάνεις για να την βγάλεις καθαρή, πριν μας την πέσει καμία καινούρια καραντίνα.  

Ρίξε ένα κουρεματάκι να βλέπεσαι! 

Θυμάσαι πριν λίγο καιρό, που η αναμονή για το κομμωτήριο, ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν τα μπουζούκια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Πως να το ξεχάσεις άλλωστε, αφού οι μισοί στη γειτονιά κυκλοφορούσαν με μπαντάνες κι οι άλλοι μισοί κουρεύονταν στη μάνα τους για να γλιτώσουν τον περίγελο. Τώρα λοιπόν που τα πράγματα, είναι καλύτερα κι οι ουρές επανήλθαν σε φυσιολογικό επίπεδο, ρίξε ένα κουρεματάκι να βρίσκεται, γιατί τις αφάνες πολλοί αγάπησαν στις ντισκοτέκ και μόνο, τον αφάνα σήμερα κανείς. Και παρτά πιο πολύ, να είσαι καβατζομένος σίγουρα. 

Στόκαρε ξανά κωλόχαρτα ταινίες και βιβλία που πάντα ήθελες να δεις και να διαβάσεις. 

Λίγο καιρό πριν, δόξαζες την τύχη σου που είχες τόσες ταινίες να δεις και μπόλικα βιβλία να διαβάσεις. Κάπως έτσι, μετά από 2 μήνες σχεδόν καραντίνας, παρακάλαγες να βγάλει το Netflix καμιά ταινία, ενώ η ντάνα με τα αδιάβαστα βιβλία πλησίαζε ανησυχητικά το πάτωμα. Τώρα ξέρεις ποιος στάθηκε δίπλα σου τις δύσκολες εκείνες ώρες και πρέπει να τον εμπιστευθείς. Για αυτό, μίλα με φίλους, στήριξε και το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου και κάνε έγκαιρα κάβα, για να έχεις δεμένο τον καραντινό-γαϊδαρό σου αν χρειαστεί. 

Κάνε subscribe στο κανάλι του Σπύρου Παπαδόπουλου, πολύ σχολαστικά. 

O Σπύρος εκείνες τις δύσκολες μέρες, μίλησε στην καρδούλα κάθε καραντινιασμένου, κρατώντας σπίτι κόσμο και κοσμάκη, ενώ η ιαχή ΠΛΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ, απλώθηκε από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Καλού κακού, για να είμεθα έτοιμοι, για οτιδήποτε μπορεί να στραβώσει, εμείς το ρίξαμε ένα subscribe στη σελίδα του, ώστε να μείνουμε συντονισμένοι, με όποιες νέες εξελίξεις σκάσουν μύτη. Aν δεν ξέρει ο Σπύρος, τότε ποιος; 

Hello remote work, my old friend! 

Αν κάτι αποχωριστήκαμε με πόνο ψυχής, όταν τελείωσε η καραντίνα, αυτή ήταν η τηλεργασία. Όσα λεφτά κι αν σου δώσουν, όσα welcome back to work parties κι αν γίνουν, όσο bonding κι αν κάνεις με τον προϊστάμενο, η αίσθηση του να δουλεύεις με το βρακί τις πυζάμες, δεν ξεπληρώνεται με τίποτα. Για να είσαι προετοιμασμένος ωστόσο, φρόντισε να σενιάρεις το λάπτοπ με εκκαθαρίσεις να μην σέρνεται και να παραγγείλεις εκείνη την πολυθρονάτη καρέκλα γραφείου με τα πρόσθετα μαξιλάρια στον αυχένα, γιατί μόνο όποιος μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος, πάει μπροστά σε αυτή τη ζωή! 

Βάλε ξανά το 13033 στις αγαπημένες επαφές.

Τα έχουν πει κι οι γιατροί κι οι επιδημιολόγοι και πρωθυπουργοί κι η Λίτσα Πατέρα πριν από αυτούς. Έτσι ξαφνικά όπως όλα ανοίξανε, όλα μπορούν να κλείσουν, μιας και όλοι θα χορεύουμε στο ρυθμό του ακορντεόν! Για αυτό λοιπόν, αν πέσει και καμιά απαγόρευση μετακινήσεων ξανά,  πρέπει να έχεις εύκαιρο κι εκείνο το καταραμένο το 13033, γιατί ο κύριος Χαρδαλιάς, μας είπε πως και lockdown παίζουν στα χειρότερα σενάρια, της αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι σε ύφεση. Καλού κακού, αποθήκευσε το 13033 στις αγαπημένες επαφές, να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή πάλι πως να στείλεις μήνυμα. 

Πάρε σκύλο! 

Όχι, μη βιάζεσαι να κράξεις. Δεν σου λέμε να πάρεις σκύλο, γιατί έτσι θα έχεις την ευκαιρία να βγαίνεις πιο συχνά σε πιθανή νέα καραντίνα. Ούτε προφανώς, γιατί τα σκυλιά είναι “γκομενοπαγίδα” κι άλλα τέτοια κλισέ, που αναμασούν άρθρα ζητώντας μανιωδώς κλικς. Ο λόγος, είναι γιατί εκεί έξω, υπάρχουν μπόλικα αδεσποτάκια, που ζητούν σπιτικό για να μείνουν κι αυτά ασφαλή, αν κι εφόσον μας βρει νέο lockdown. 

Ο οδυρμός ότι καταστροφολογούμε κι είμαστε αχρείοι και τιποτένιοι, μπορεί να ξεκινήσει στα σχόλια σε 3, 2, 1.