Δεν πέρασε πολύ καιρός, από όταν το Netflix, πήρε τα δικαιώματα της καλύτερης κωμικής σειράς της χιλιετίας. Ναι, για το “Community” λέω και δεν θα σταματήσω να το γράφω, όσο κι αν με βασανίσουν οι fans υπόλοιπων σειρών. Που λες το “Community”, το έφτιαξε ο Dan Harmon πριν μας δώσει το “Rick and Morty” και για αυτό θα τον ευχαριστούμε εις τους αιώνας των αιώνων.  

Βλέπεις σε 6 σεζόν μπόρεσε να χωρέσει ο αθεόφοβος, όλο το nerdιλίκι της ποπ και κινηματογραφικής κουλτούρας, με την οποία μεγαλώσανε οι γεννημένοι όλοι όσοι γεννήθηκαν από το 1980 κι έπειτα. Όχι ότι οι υπόλοιποι, δεν θα βρουν σημεία να πάθουν στομαχόπονο από τα γέλια, καίγοντας στη σειρά εγκεφαλικά κύτταρα σε μια σειρά που όμοια της, δεν υπήρξε στην αμερικανική τηλεόραση. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και δες κάποιο από τα επεισόδια της και ποντάρουμε τη σπλήνα μας, ότι θα θυμάσαι για μια ζωή τα ονόματα των Jeff Winger, Abed Nadir, Troy Barnes, Shirley Bennet, Annie Edison, Britta Perry, Ben Chang, Pierce Hawthorne, Dean Pelton. 

H ιστορία λαμβάνει χώρα στο Community College του Greendale, που είναι η ντροπή των Community Colleges, που με τη σειρά τους είναι η ντροπή κάθε πανεπιστημίου στο Αμέρικα. Εκεί λοιπόν συναντιούνται 9 τέρμα προβληματικοί χαρακτήρες και περνάνε από γενιές 14, όλη την ποπ κουλτούρα, σερβίροντας μας ανυπέρβλητα μνημεία τηλεοπτικού πολιτισμού, που κάποιες άλλες σειρές θα λέγανε επεισόδια. Κι αν δεν μας πιστεύεις τόλμα να δεις τα “Contemporary American Poultry”, “Modern Warfare” (που τερμάτισε τη βαθμολογία του Imdb με 9,8), “Epidemiology” (μπιφόρ κορονοϊός μέιντ πανδημίες κουλ) “Conspiracy Theories and Interior Design”, “Advanced Dungeons and Dragons”, “Fistful of Paintballs”, “Remedial Chaos Theory”, “Cooperative Polygraphy” και το υπερσυγκινητικό φινάλε του “Emotional Consequences of Broadcast Television”! 

https://www.youtube.com/watch?v=01t_XVaPud8

Μιλάμε για τη σειρά που ανέδειξε τα καντάρια ταλέντου του Donald Glover, πριν τον μάθει κάθε καρυδιάς μουσικό καρύδι σαν Childish Gambino, δίνοντας το ανεξάρτητο τηλεοπτικό διαμάντι “Atlanta”, που μας υπενθύμισε την κωμική ιδιοφυία του Chevy Chase κι είχε κι έναν John Oliver, στον ρόλο ενός αλκοολικού Βρετανού ψυχολόγου να κεντάει.  

Εκεί που η καφρίλα συνάντησε τις πνευματώδεις δηλητηριώδεις ατάκες, η τηλεόραση άλλαξε με το “Community”, που κατούρησε κάθε sitcom εκεί έξω, δημιουργώντας μια απολαυστική version της, που ακόμη και ο πιο διεστραμμένος νους, δεν πίστευε ότι μπορεί να υπάρξει. Μετά το καραντινάτο reading episode reunion που είδαμε, τα σάλια μας τρέχουν ήδη και περιμένουμε με τα μαχαίρια στα δόντια, να ακούσουμε την “Troy and Abed in a Movie” ατάκα!