Ας ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά και χωρίς πολλές-πολλές ντροπές. Είμαι απ’ τους τύπους που μπήκαν στο “Πλυντήριο”, που κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αντί να ακούν τραπίλες και ποπιές, επέλεγαν να επενδύσουν στην αυθεντική, ορθόδοξη, και πάντα διαχρονική trash μουσική. Είμαι με άλλα λόγια εκείνος που στο ερώτημα “Βανδή ή Βίσση”, απαντούσα Γαρμπή, την κάτι σαν θρησκεία.
 
Τώρα θα αναρωτιέσαι, γιατί τα θυμάμαι όλα αυτά; Τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει ο κακός χαμός, με την Καίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων, μέσω των tweets της που έφεραν τα πάνω-κάτω στην ελληνική (και όχι μόνο) showbiz. Μετά τη Μαντόνα, τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, η Γαρμπή αποφάσισε, με τη σειρά της, να πάρει και αυτή θέση, για τη στυγερή δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
 
https://twitter.com/KaitiGarbi/status/1266391875285585920?ref_src=twsrc%5Etfw
Μετά απ’ το συγκεκριμένο ποστάρισμα,  ακολούθησε ένας μινι πανικός. Οι περισσότεροι την αποθεώσαμε, με τους άλλους δεν ασχολούμαστε καν. Η  θεότητα, έδωσε την πιο ξηγημένη απάντηση στους σκατόψυχους επικριτές της, κάνοντας μας να πανηγυρίσουμε σαν γκολ στο 90′ σε τελικό Champions League.
 
https://t.co/BRDEcrpV1G
 
Γενικά, η όλη φάση δεν θα έπρεπε να μας κάνει ιδαίτερη εντύπωση, μιας και η Καίτη έκανε επανάσταση όσο εμείς ήμασταν στα βελανίδια. Αν δεν έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάω, τσέκαρε τα Αντάρτικα που θα σε βγάλουν στο βουνό. 
 
1. “Αρχίζω πόλεμο”
Απ’ το 1996, δεν γούσταρε τα “καθώς πρέπει” και ξεκινούσε πόλεμο στους νόμους και στα ήθη, κάνοντας από νωρίς φανερή την επναστατική της διάθεση. Μες τα μούτρα μας το πέταξε η γυναίκα, τι άλλο να κάνει; Επίσης, όχι απλά το πήγε στα άκρα ξεκινώντας beef στα καλά του καθουμένου, αλλά κράταγε πάντα μια πισινή σε περίπτωση που πιανόταν και αιχμάλωτη. Τότε θα το έπαιζε “παράλογη στων λογικών τα πλήθη” και θα γλίτωνε. Απλά φιλαράκι, απλά…
 
2. “Αλητάκι μου”
 
 
Έλα τώρα, οι περισσότεροι από εμάς γουστάρουμε άτομα που είναι λίγο πιο… outlaw. Γιατί όχι και η Καίτη; Έτσι λοιπόν, το 2000, μας έδειξε την καψούρα της, για έναν “αλήτη”, ίσως Εξαρχειώτη, έρωτα που την έκανε να σκεφτεί πιο παράνομα. Το λέει και η ίδια άλλωστε “Ασκείς κακή επιρροή,μ’ αυτό είναι το ωραίο…”. Δεν ξέρω αν κράτησε για καιρό αυτή η συντροφικότητα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως άφησε το στίγμα στη ζωή της Καίτης, κάτι που το καταλάβαμε σχετικά αργά!
 
3. “Επανάσταση” 
 
 
Αν την προηγούμενη χιλιετία αποφάσισε να αρχίσει πόλεμο, 5 χρόνια μετά, ξεκίνησε επανάσταση και κάτσε εσύ να ακούς Βασίλη Παπακωνσταντίνου, για να νιώθεις αριστερός.  Τι ήθελες δηλαδή; Να σου βγάλει εξώφυλλο στο CD το κεφάλαιο του Μαρξ ή να τραγουδήσει τον Σεπτέμβρη στο “Πάρκο του Τρίτση”; Αφού το λέει ξεκάθαρα “Επανάσταση κάνει το κορμί και αφήνεται σ’ άλλη διάσταση”. Καθαρά ανατρεπτικός στίχος!
 
4. “Ελεύθερη”
 
 
Κάθε σωστός επαναστάτης και κατ’ επέκταση άνθρωπος θέλει να είναι ελεύθερος και η Καίτη δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, κάτι που δήλωσε το 2015 με τον στίχο “το όνομα μου ελεύθερη, δεν θες στοιχεία άλλα”. Σαν να μην έφτανε όλο το τζέρτζελο μάλιστα, αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Τι έκανε; Δήλωσε επάγγελμα “ψυχή” και ηλικία “παύλα”. Γιατί η Γαρμπή δεν είναι απλά μια τραγουδίστρια. Η Γαρμπή είναι ιδέα!
 
5. “Αντίπαλοι σε 2 στρατόπεδα” 
 
Φαντάσου τώρα το 2007, τι μάχη θα γινόταν αν η Παπαρήγα να ερωτευόταν τον Καραμανλή. ΧΑΟΣ! Κάπως έτσι παίζει να συνέβη και στη ζωή της τραγουδίστριας που μας έχει φτιάξει κατά πολύ τα trash party. Βλέπεις το “Ήμουνα αριστερός και εσύ καπιταλίστρια” είναι πολύ βασικό και φλώρικο. Το “Αντίπαλοι σε ρεύμα αντίθετο, στη μέση η αναπνοή σου” όμως; Δεν θα το έλεγα. Εδώ η φάση ήταν ταξική, εξού και το ρεύμα το αντίθετο. 
 
6. “Κανένας δεν ανήκει σε κανέναν”

Τραγούδι που χτυπάει κατάμουτρα τις δισκογραφικές εταιρίες εκ των έσω. Πώς άλλωστε εξηγείς τον στίχο “‘Ολα είναι ένα ψέμα, μα πιστεύω μόνο ένα, πώς κανένας δεν ανήκει σε κανέναν”; Βάζοντας για “βιτρίνα” τον άκαρδο γκόμενο που δεν ξέρει τι θέλει απ’ τη ζωή του, γίνεται μια στοχευμένη επίθεση στο σύστημα. Κοινώς, το κομμάτι είναι μια μεγάλη προκήρυξη και χωρίς να έχω κάποιο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είμαι σίγουρος ότι ο σύντροφος Sin Boy, εγκρίνει!

Καιτάρα, μην ακούς κανέναν. Όρμα τους, γλέντα την εικόνα τους! ❤️