Έλα πες την αλήθεια. Θα έδινες τα πάντα για να ξαναγυρίσεις στο πρώτο έτος της σχολής σου, έτσι δεν είναι; Εγώ προσωπικά ναι. Όχι πως νοστάλγησα τα μαθήματα και τις εξεταστικές, άλλος είναι ο λόγος προφανώς. Το να σκάω μύτη στα πανεπιστήμια των φίλων μου και να πίνω καφέδες εκεί. Τι, δεν το έκανες και εσύ; Αν όχι, να ξέρεις, έχανες. 
 
Βέβαια, η μεγαλύτερη ξενέρα στην όλη φάση, ήταν όταν άνοιγαν και οι δικές μας σχολές και έπρεπε, πλέον, να πιστολιάζουμε τους καφέδες στις ξένες. Μην ρωτήσεις γιατί, η απάντηση είναι εύκολη. Ε, όσο να ναι, τις εβδομάδες που ήμασταν… παραθεριστές, είχαμε και τα τυχερά μας (κάτι φίλοι μου, όχι εγώ).  Άρα καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο ήταν να μην ξαναπατήσει κανείς το πόδι του σε ένα μέρος, που όσο να ναι, του άρεσε. Το μέρος… 
 
 
 Όμως, όπως σου είπα και πιο πάνω, πρώτο έτος. Πράγμα που σημαίνει κοτούλα λυράτη. Μερικοί δεν μιλάγαμε σε κοπέλα, ούτε για να πούμε καλημέρα (όχι ο φίλος μου, εγώ). Και σε ρωτάω τώρα και απάντησε μου με το χέρι στην καρδιά: Όταν είσαι χέστης, αλλά θες κάποια να μάθει ότι σου αρέσει, εκτός απ΄το να στέλνεις γνωστούς να της μιλήσουν για σένα, τι άλλο κάνεις;  Η απάντηση είναι απλή. Αν πηγαίνει σε κάποια σχολή, γράψε στα ανομολόγητα της!
 
Έλα που δεν με πιάνεις. Βασικά καλά κάνεις, Παναθηναϊκός είμαι, αν με αγγίξεις θα πάρω φάουλ και 2 βολές. Αλλά ok, μάλλον καταλαβαίνεις πολύ καλά τι εννοώ. Ξέρουμε και οι δυο μας τι είναι τα ανομολόγητα και ίσως να έχουμε γράψει σε αυτά κάποια στιγμή. Έτσι δεν είναι; Αν όμως είσαι απ’ τους λίγους που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω τσέκαρε: Οι φοιτητές των σχολών, φτιάχνουν Facebook pages για αυτές και ο καθένας μπορεί να ανεβάζει εκεί, (ανώνυμα γιατί όπως σου είπα “κότα λυράτη”), ό,τι του έρθει στην κεφάλα. Και πίστεψε με όταν λέω “Ό,τι του έρθει στην κεφάλα” το εννοώ, έχω δει post ακόμα και για μαγειρική, άρα… φαντάσου!
 
Βλέπεις, τα ανομολόγητα είναι η χαρά του κάθε πληγωμένου, ερωτευμένου, χωρισμένου και βάλε όσα “-ένου” θες ακόμα. Μέσα θα πέσεις. Η φάση θυμίζει λίγο μικρές αγγελίες, με post τύπου “Ψηλός ζητεί ψηλή”, ενώ ανετότατα μπορεί να ξεφύγει το πράγμα όταν ορισμένοι… γύπες βάζουν όνομα, επίθετο, τμήμα, ακόμα και ομάδα αίματος απ’ την κοπέλα που γουστάρουν, ώστε να τη βρούνε. Μαγικό; Προφανώς και όχι. Creepy; Άνετα
 
 
Η φασάρα όμως, αρχίζει όταν αρχίζουν και τα σχόλια από κάτω. Γιατί αν για παράδειγμα εγώ κάνω ένα post που λέει “Μαρία μαυρομάλλα, από ΑΣΟΕΕ, μ’ αρέσεις”, τότε όλοι θα αρχίζουν να ταγκάρουν Μαρίες, μαυρομάλλες απο ΑΣΟΕΕ. Και νά σου τα προξενιά και οι αντιδράσεις, και πάρε μερικά άτομα που θα ταγκάρουν κάποια που ούτε τη λένε Μαρία, ούτε είναι μαυρομάλλα και προφανώς θα πηγαίνει στο ΠΑ.ΠΕΙ.
 
Γιατί ναι. Ένα ποστάρισμα στα ανομολόγητα, είναι λες και φωνάξαμε τη “Θεία απ’ το Σικάγο” και ζητάμε να πετάξει το κανάτι. Και πρόσεξε λίγο. Αυτή η “Θεία”, δεν πηγαίνει αναγκαστικά στη σχολή για την οποία μιλάει. Αυτή η “Θεία”, σχολιάζει σε όλα τα ανομολόγητα της Ελλάδας. Αν είχε την ευκαιρία και έβρισκε ανομολόγητα στο “Sussex”, πίστεψε με, θα έχωνε την ουρά της ακόμα και εκεί.
 
Ναι, υπάρχουν και αυτά τα άτομα. Γιατί όχι, δεν μας κάνει η σελίδα της δικιάς μας σχολής στο Facebook, πρέπει να ταγκάρουμε κόσμο και να σχολιάζουμε για ζώδια, ποδόσφαιρο, πολιτικά και ό,τι μπορείς να φανταστείς σε όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Τα συγκεκριμένα άτομα είναι οι περίφημοι “Ανομολογηστές”, που απλά σιγά-σιγά φτιάχνουν το όνομα τους και τους μαθαίνουν όλοι! Τώρα αν με ρωτήσεις τι σκοπό έχουν, πραγματικά δεν ξέρω, αλλά τους συμπαθώ τους άτιμους γιατί κατά βάση τα σχόλια τους έχουν πλάκα!
 
 
Και ρωτάω εγώ τώρα: Βρήκε κανείς κοπέλα από τέτοιο post; Έπιασε κανείς σοβαρή συζήτηση αναλύοντας αν ταιριάζει ο Υδροχόος με τον Δίδυμο; Μάλλον όχι. (Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα, μακριά από Διδύμους παιδιά). Αλήθεια πάντως, αν έστω σε κάποιον συνέβη κάτι σπουδαίο από τα ανομολόγητα, θέλω να μου στείλει τσατ να μου πει το κόλπο. Έτσι ώστε και εγώ με τη σειρά μου, να μεταφέρω αυτό το κόλπο σε αυτόν τον φίλο που λέγαμε, για να το ξέρει. Ο φίλος…
 
 
Φίλε αλήθεια, τα λατρεύω τα ανομολόγητα. Αν υπήρχε ένας λόγος για να ξαναπάω σε σχολή, αυτός θα ήταν οι μαλακιούλες που περνάνε για post σε αυτά. Πλάκα μου κάνεις; Είναι ό,τι καλύτερο και μακάρι να συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και όταν πάνε τα παιδιά μου σε σχολές, για να μάθουν και αυτά τη συγκεκριμενη μαγεία!
 
Σε αυτά μπορείς να δεις τρελές ΙΣΤΟΡΙΑΡΕΣ, 15 άτομα να βρίζουν ένα ανώνυμο post, ερωτικά σκαλώματα που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα γιατί “Να ρε, υπάρχουν και χειρότερα”, αλλά και να μάθεις για το αν ταιριάζει ο Δίδυμος με τον Ταύρο. Βασικά το τελευταίο όχι. Οι Δίδυμοι να τα βρούνε μεταξύ τους, να μην πληρώσουμε τη νύφη όλοι οι άλλοι. Και όταν λέω όλοι οι άλλοι, αναφέρομαι στον φίλο που σου είπα παραπάνω…