Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναφερθεί στα ποδήλατα και προφανώς στον Κώστα Μακεδόνα. Σήμερα, λοιπόν ενώ τσεκάραμε το καλεντάρι μας, είδαμε ότι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Κι ενώ, μοιάζει καλή ιδέα να ανοίξουμε το πανάρχαιο diss, ανάμεσα σε ποδηλάτες και πεζούς, δεν θα το κάνουμε. Όχι, δεν θα ρίξουμε λίγη ακόμη λάσπη στο Pit τους, λέγοντας ότι τα ποδήλατα κάνουν κατάληψη στα πεζοδρόμια, κι οι πεζοί τρέχουν στους ποδηλατόδρομους! Θα το αφήσουμε στην άκρη και θα ασχοληθούμε ξανά με την επιστημονική ομάδα του Provocateur για να βρούμε λύση στον τρόπο μετακίνησης στο περήφανο κέντρο των Αθηνών, τώρα που ζούμε στην εποχή του “Μεγάλου Περιπάτου“. Αν δεν το ξέρεις, σύντομα μεγάλες οδοί του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, θα πεζοδρομηθούν και θα είναι ελεύθερες πια από αυτοκίνητα και μέσα μεταφοράς.  

Κάπου εδώ, ερχόμαστε εμείς, χωρίς να μας το ζητήσει κανείς ως συνήθως και σου προσφέρουμε ΤΣΑΜΠΑ τις καλύτερες μεταφορικές λύσεις τώρα που χαιρετήσαμε οτιδήποτε τετράτροχο και καλωσορίσαμε τον “Μεγάλο Περίπατο”!  

Ηλεκτρικό πατίνι 

Το καλό influencer παλικάρι, ξέρει πάντα κι άλλο μονοπάτι. Τι νομίζεις δηλαδή; Πως θα feedάρουμε κοτζάμ λογαριασμό με 1460 followers στο Facebook, χωρίς αμάξι; Πόσες κακοφωτισμένες φωτογραφίες με το φαγητό μας να ανεβάσουμε πια; Το ηλεκτρικό πατίνι είναι η λύση για κουλ “Μεγάλους Περιπάτους”, χωρίς να χρειαστείς να κουράζεις τα ποδαράκια σου. Άλλωστε, όπως όλοι οι βαριεστημένοι γνωρίζουν, το περπάτημα είναι υπερτιμημένο! Η λύση είναι μία και ξεκινάει από ηλεκτρικό, τελειώνοντας σε πατίνι.

Skateboard

Τα πράγματα γύρω μας, αλλάζουν. Ο κόσμος προχωρά πολύ πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε! Η πανδημία κι ο κορονοϊός φέρανε το social distancing στην καθημερινότητα μας, ενώ το “Black Mirror” δεν θα βγάλει άλλη σεζόν, γιατί πλέον το ζούμε στα στενά. Από εκεί, από τα στενά του ιστορικού κέντρου θα ξεκινάνε πλέον άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας να στήνουν τα σανίδια τους για να χαρούν τη βόλτα τους, χωρίς να βγάλουν κάλους από το περπάτημα, χαλώντας 2 ζευγάρια παπούτσια στο πέρα δώθε.  

Επαναφορτιζόμενο καρότσι λαϊκής 

Εδώ όντως δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, στύβοντας αρκούντως το μυαλουδάκι μας. Καλός ο περίπατος, δεν λέμε για αυτό και τον συστήνουν από ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές, μέχρι ρεφλεξιολόγοι και δάσκαλοι ρέϊκι. Όμως αν χρειαστεί να πάρεις το κατιτίς σου, από την υπέροχη αγορά του κέντρου, που θα το βάλεις καλέ μου άνθρωπε! Μην απαντήσεις αυτό που σκέφτηκες. Σκέψου κάτι άλλο. Ένα αυτοκινούμενο καρότσι λαϊκής. Ηλεκτρικό κι επαναφορτιζόμενο, με πλήρη αυτονομία, ABS και πανινόσακο για τα λαχανικά που είναι ευαίσθητα. Θα λειτουργεί με ειδικό ανυψωτήρα κι έξτρα ροδάκια για να κουβαλά την αφεντιά σου, όσο σεργιανίζει ελεύθερη! 

Στολή “Πεζό 2” 

Το “Πεζό 2”, είναι γνωστή slang φράση και σπικάρεται κυρίως από άτυχους τύπους σαν τον υπογράφοντα που δεν έχει αμάξι κι αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς. Αναφέρεται προφανώς στα δύο του ποδαράκια, που χρησιμοποιεί πεζός για να πηγαίνει ολούθε. Τώρα, λοιπόν που οι επιλογές μειώνονται, υπάρχει η μοναδική ευκαιρία λανσαρίσματος αυτής της ειδικής στολής για κάθε έναν εκεί έξω, που θέλει να νιώσει στο πετσί του, πως είναι να μην έχεις μέσο μεταφοράς. 

Το μαγικό χαλί 

Ευγενική χορηγία του υπέρτατου Λευτέρη Πανταζή, κεραστική για το άρθρο μας, η επιλογή του χαλιού, ΠΡΕΠΕΙ τουλάχιστον να δοκιμάστει! Θα συνοδεύεται με ειδικές οδηγίες τηλεκίνησης και tutorials στο YouTube, προκειμένου όλα να πάνε στραβά καλά. Αν δουλευτεί η ιδέα, έχει ψωμί και πιθανότητες να πάει καλά πάντως. Θα καπαρώναμε την πατέντα και θα πουλάγαμε μετά το franchise κύριοι, να βγάζαμε και το χαρτζιλίκι μας.  

Τα Rollers της Συμφοράς 

Θες να είσαι ο πιο Badass περιπατητής στο Αθηναϊκό κέντρο; Έπρηζες μικρός γονείς, θείους και νονούς να σου πάρουν rollers, γιατί όλα τα κουλ παιδιά είχανε κι εσύ είχες ξεμείνει με τα sneakers με τα φωτάκια; Όταν μεγάλωσες, έψαχνες κρυφά από την κοπέλα σου για μερόνυχτα, να πάρεις rollers για ενηλίκους, γιατί κάθε φορά που κοίταζες τα παιδικά sneakers που φωσφορίζανε στο πατάρι, η καρδούλα σου χτυπούσε πιο δυνατά; Αν η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ερωτήσεις ήταν “ναι”, τότε γνωρίζεις πως το ιστοορικό κέντρο της Αθήνας, περιμένει τα rollers σου, να το διασχίσουν!

Ατομικό Υποβρύχιο Ξηράς 

Η επιστημονική ομάδα του Provocateur, δούλεψε υπερωρίες για να βγει το συγκεκριμένο άρθρο και το ατομικό υποβρύχιο ξηράς, είναι η απόδειξη. Στην εποχή του social distancing, πρέπει να είμαστε προστατευμένοι, τηρώντας τις αποστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών. Για αυτόν τον λόγο επενδύσαμε χρόνο και φαιά ουσία, στο μίνι υποβρύχιο ξηράς, το οποίο θα έχει μια Beatles αισθητική για να πιάσουμε και τους χιπστεράδες. Πουλάς κι εντρεπρενέρ πνεύμα κι όπου φύγει, φύγει, με το τροχήλατο υποβρυχιάκι να μην αφήσεις κανένα πεζόδρομο απάτητο.