Έναν περίπου χρόνο πριν, ο Βασίλης Κεκάτος, έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ Καννών. “Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς”, γραμμένη από τον ίδιο, φωτογραφημένη από τον Γιώργο Βαλσαμή και σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου, είναι μια αστραπιαία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που συναντιούνται νύχτα, στην παλιά Εθνική Οδό, σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο. Ο ένας σταματάει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του, ενώ ο άλλος χρειάζεται 22,50 ευρώ για να επιστρέψει Αθήνα.   

Στη συνέντευξη του στο Provocateur, που μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ, ο Βασίλης Κεκάτος μεταξύ άλλων, αναφέρει για τη μικρού μήκους ταινία του:

“«Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό και Εμάς», είναι μια ταινία gay θεματικής, στην οποία προσπάθησα να μη θίξω καθόλου το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε πολύ σπουδαία έργα, όπου το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ήρωες, είναι το ότι είναι gay σε μια straight κοινωνία. Στη δική μου ταινία, προσπάθησα να πάρω σαν δεδομένη τη σεξουαλική ταυτότητα. Οι δύο χαρακτήρες που παρακολουθούμε είναι δύο gay άντρες. Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτό και ας δούμε τι υπάρχει μετά”.

Η κάπως φανταστική αυτή ταινία είναι επιτέλους διαθέσιμη online, οπότε κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και άφησε το μυαλό σου να ταξιδέψει για πάνω από 8 λεπτά, να φτάσει μέχρι τον ουρανό.

https://www.youtube.com/watch?v=bK4rECAoXAE