1η Ιουνίου ρε μάγκα μου. Ξεκίνησε το καλοκαίρι. Ναι ok, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μένα, αλλά όπως και να το δεις, μια νέα πρόκληση ανοίγεται μπροστά μου. Μια πρόκληση να ολοκληρώσω επιτέλους τα σχέδια που κάνω κάθε χρόνο, για το ιερό αυτό τρίμηνο τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει!
 
Έλα που δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Οι περισσότεροι από εμάς  το παθαίνουμε αυτό. Βασικά σχεδόν όλοι. Να, αυτό που με το που μπαίνει ο Ιούνιος, κανονίζουμε με την παρέα τρελές καταστάσεις για τους θερμούς μήνες και τελικά καταλήγουμε τον Σεπτέμβρη να αναρωτιόμαστε τι σκατά πήγε λάθος, για ακόμα μια χρόνια. Τι νομίζεις ότι δεν θα γίνει και φέτος αυτό; Έλα που θα γίνει. Τσέκαρε κιόλας τα φετινά σχέδια σου που θα πάνε κουβά και πες μου αν έπεσα μέσα, αυτή τη φορά.
 
1. Τα τρελά πάρτι
 
 
Κοίτα πως συνηθίζεται η φάση εδώ. Πέφτει αρχικά τον Ιούνιο η ιδέα “Τώρα που είναι καλοκαιράκι, ας κάνουμε ένα πάρτι σε μια μεγάλη βίλα” και όλοι συμφωνούν. Τον Ιούλιο, οι απαιτήσεις είναι πιο χαμηλές και το πάρτι μεταφέρεται σε ένα απλό σπίτι και τελικά τον Αύγουστο αράζουν 8 άτομα σε μια γκαρσονιέρα να ψήσουν κοτόπουλα  Άρα ναι, ένα απ’ τα πιο γνωστά πιστόλια του καλοκαιριού, είναι αφιερωμένο στα πάρτι. Θες να μου πείς ότι εσύ δηλαδή κατάφερες να κάνεις τεράστιο πάρτι; Αν ναι, σε παρακαλώ, θέλω να με καλέσεις.
 
2. Διακοπάρες παντού
 
 
Ο άγραφος κανόνας λέει “Αν δεν έχεις κλείσει διακοπές μέχρι τον Μάρτη, δεν θα πας ποτέ” και δυστυχώς, ισχύει! Να, βλέπεις υπάρχουν τα πιο υπεύθυνα άτομα, υπάρχουμε όμως και εμείς. Ξέρεις μωρέ ποιοι, εμείς που λέμε συνέχεια “Θα δούμε βρε” και καταλήγουμε τελικά σε κάποιο χωριό, μακριά απ’ τον πολιτισμό ή σε κάποιο εξοχικό στον Κάλαμο ή την Λούτσα και παρακολουθούμε stories απ’ την Πάρο και την Ίο που πήγαν τα υπεύθυνα άτομα που προανέφερα. Και να σου πω όμως κάτι; Μας αρέσει ρε φίλε γιατί παίζει πάντα η ιδέα της φουσκωτής πισινούλας, την οποία προφανώς και δεν αγοράζουμε ποτέ, αλλά κουβέντα να γίνεται.
 
3. Δεν φλερτάρουμε ούτε με αίτηση στον Δήμο
 
 
Ένα απ’ τα μεγαλύτερα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας, αλλά και στους φίλους μας, είναι ότι το καλοκαίρι που έρχεται, θα γκομενίζουμε μέχρι να βγάλει νέο τραγούδι ο Χαρούλης. Κολοκύθια τούμπανα. Ναι σύμφωνοι, οι καλοκαιρινοί έρωτες υπάρχουν και μας έχουν κάνει σιχτιρίζουμε την ώρα και την στιγμή που έρχεται ο Σεπτέμβρης, κάθε χρόνο, αλλά ας το παραδεχθούμε: Ουδέποτε γίναμε Ζάχοι Δόγκανοι από τα μπακούρια που ήμασταν μόνο και μόνο επειδή άλλαξε η εποχή.
 
4. Δεν πέφτει καθόλου διάβασμα για τη σχολή
 
 
Φοιτητούλη μου, σε εσένα μιλάω ντε, μην κάνεις ότι δεν βλέπεις. Έλα τώρα, οι περισσότεροι, αρχίζουν να ξενερώνουν όταν τελειώνει ο Ιούλιος, γιατί όπως λένε “Τώρα θα αρχίσω το διάβασμα”. Ντάξει ok, μερικοί όντως το αρχίζουν, αλλά υπάρχουν και αυτοί οι τιτάνες, οι θεοί, που με το που μπει 29 Αυγούστου μου ρίχνουν άκυρα για το πάρτι γενεθλίων μου (το ψήσιμο που σου είπα παραπάνω βασικά) γιατί μετά από δυο μέρες δίνουν μάθημα και θα πρέπει να διαβάσουν, ενώ μέχρι τότε το μόνο που κάναμε όλοι μαζί είναι να αράζουμε στο πρακτορείο και να περιμένουμε το “Χ” στο Virtual. Τώρα τι να τους πεις; Ωχ, λες απλά να θέλουν να αποφύγουν τα πάρτι μου; Σκατά…
 
5. Ξενύχτια που θα ζήλευε μέχρι και το Las Vegas
 
 
Ναι ρε συ, όλοι ξενυχτάμε τα καλοκαίρια το ξέρω. Το θέμα όμως είναι άλλο. Οι προσδοκίες για τα ξενύχτια, απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα. Τι εννοώ; Η πλειοψηφία πιστεύει ότι θα αράζει έξω μέχρι τις 5, μαζί με νέες παρέες και άφθονο φλερτ. Ε, αντ’ αυτού η φάση κυλάει λίγο (όσο πατάει η γάτα ρε παιδί μου) διαφορετικά. Μαζεύονται 3 άτομα, αράζουν Omegle, βρίζονται με αγνώστους και καλό Φθινόπωρο, του χρόνου πάλι…
 
6. Τα σχέδια για τον Χειμώνα
 
 
Ρε μάγκα μου, το συγκεκριμένο είναι ίσως το πιο αστείο, αλλά και ταυτόχρονα, το πιο θλιβερό της λίστας. Πολλά άτομα, λέμε ότι τώρα που έρχεται χειμώνας, θα βάλουμε τα κεφάλια μέσα, θα σοβαρέψουμε και θα… ενηλικιωθούμε επιτέλους. Τελικά, αυτό συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις, καθώς οι περισσότεροι το μόνο που αλλάζουμε είναι τα ρούχα στις ντουλάπες μας. Άρα όχι, δεν μας φταίει το καλοκαίρι για για σχέδια που ακυρώνουμε, αλλά το κεφάλι μας το χαζό…