Η παρέα μου στη βάση της, αποτελείτε από μπάκουρες. Και όχι, δεν είμαστε απ’ αυτούς που ψάχνουν απεγνωσμένα τη τύχη τους. Έχουμε αποδεχθεί τη μοίρα μας και με μια μπίρα βαρέλι στο χέρι, όλη μέρα ακούμε παλιά καλή trash μουσική και περνάμε τον χρόνο μας… δημιουργικά.
 
Βέβαια, υπάρχουν στιγμές που θέλουμε να γυρίσουμε τον διακόπτη ρε παιδί μου. Ε, τότε επιστρατεύονται τα μεγάλα μέσα. Tinder. Τι είναι αυτό; Έλα που δεν ξέρεις. Οι περισσότεροι από εμάς, κάποια στιγμή, το έχουμε χρησιμοποιήσει με τεράστια ποσοστά αποτυχίας. Επειδή όμως, εκτός από μη αποτελεσματικό, το συγκεκριμένο app είναι και τεράστιο χρέωμα (στην Ελλάδα τουλάχιστον), γιατί αν σε βρει κανείς εκεί το δούλεμα θα πέσει σύννεφο, βρήκαμε εναλλακτικές.
 
Η πιο γνωστή όλων; Το Letterboxd. Ναι το γνωρίζω πως η συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι απλά ένα app για ταινίες, στο οποίος ουσιαστικά κάνεις “smash” και “pass” τέτοιες. Το θέμα είναι άλλο όμως. Σου βγάζει με ποια άτομα έχετε κοινά γούστα και αν έχουν social media, μπορείς να τα ακολουθήσεις. Ε, πλέον αρκετοί σατανάδες ανά τον κόσμο, γκομενίζουν με αυτά τα άτομα, έτσι ώστε να μην γίνονται ρεζίλι έχοντας κανονικές εφαρμογές γνωριμιών.
 
Και λέω εγώ τώρα, γιατί να υπάρχουν τέτοια προνόμια μόνο σε όσους βλέπουν ταινίες; Οι άλλοι στο πηγάδι κατουρήσαμε; Ναι κατουρήσαμε ένα καλοκαίρι σε ένα πηγάδι, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πρέπει να φτιαχτούν και άλλες εφαρμογές που “σκανάρουν” τα γούστα σου και σου πετάνε με ποια άτομα ταιριάζεις. Τι εφαρμογές; Για τσέκαρε λίγο!
 
1. App με τα μουσικά ακούσματα
Πες κύριε μου, πως εγώ γουστάρω Αννούλα Βίσση και θέλω το άλλο μου μισό να λιώνει και αυτό “Στη πυρρά” μαζί μου. Ε, πώς θα το συναντήσω; Μα φυσικά μέσω μια τέτοιας εφαρμογής μάγκα μου. Να δημιουργηθεί αμέσως παρακαλώ. Το κόνσεπτ; Απλό. Σμασάρεις τραγουδάκια και στο τέλος συναντάς άτομα με κοινά μουσικά ακούσματα. Ουσιαστικά, βγαίνεις μπροστά, δυνατά, για νέους έρωτες. ΤΕΛΕΙΟ!
 
2. Ένα app που θα κάνει τον Τσουκαλά να ξανανιώσει 
 
 
Είσαι έτοιμος εσύ τώρα για Ο.Α.Κ.Α., Αεκάρα. Ξαφνικά σκάει τηλέφωνο ο κολλητός και σου λέει “άκυρο”. Τι κάνεις τώρα; Εδώ σε θέλω μάστορα. Τίποτα δεν κάνεις. Αν υπήρχε όμως μια εφαρμογή, στην οποία λες ποιες ομαδίτσες γουστάρεις και αυτή, με τη σειρά της, σου βρίσκει άτομα που έχουν το ίδιο πάθος για τη “Μοναχοκόρη”, θα έφτιαχναν τα πράγματα; Μάλλον ναι. Βασικά όχι απλά θα έφτιαχναν, γάμο θα έκανες. Και στην εκκλησία, ξέρεις “Ρε Μπιλ Λάντεν, τι να κάνω…” και τα σχετικά! Ε, playstore ακούς; Ξεκίνα τις διεργασίες.
 
3. Εφαρμογή μόνο για τον Ασλαμά
 
 
Ε, την αξίζει. Δεν σηκώνω κουβέντα. Έχω βρει και το όνομα “AslaSmash”. Βλέπεις, τα γούστα του Μάριου, δεν είναι σαν όλων των άλλων. Τα γούστα του Μάριου, είναι μερακλήδικα, κιμπάρικα και ξεχωριστά. Ξέρεις γιατί; Γιατί και ο ίδιος ο Ασλαμάς είναι ξεχωριστός. Σε αυτή την εφαρμογή το κόνσεπτ θα είναι λίγο διαφορετικό. Θα σου έχει στήλες, με συγκεκριμένα κριτήρια και αν τα πληροίς ένας Μάριος θα έρθει στην πόρτα σου. Υπάρχει τίποτα καλύτερο; Βασικά υπάρχει: Ο Ασλαμάς  που θα έρθει στην πόρτα σου να μυρίζει λεβάντα, αλλά πολλά ζητάς!
 
4. App που θα ενώσει την “Toyota” με την “Mazda”
 
 
Κοινώς, μια εφαρμογή για τους αμαξόκαυλους. Θεέ μου, κάνε να γίνει κάτι τέτοιο, να τα βρούνε μεταξύ τους, να πάνε στην παραλιακή, σε πίστες, όπου στην ευχή θέλουν και να γλιτώσουμε. Πραγματικά, αν βγει ένα τέτοιο app, θα κάνω τάμα στην Παναγιά της Τήνου, στον Δαλάι Λάμα και οπουδήποτε θες. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ότι δεν χωνεύω αυτά τα παιδιά, έχω και φίλους αμαξόκαυλους. Αλλά δεν τους θέλω στη γειτονιά μου, μετά τις 12 το χάραμα να ακούνε TUS και να σκάει η χαλασμένη εξάτμιση. Πού είναι το κακό;
 
5. Και εμείς οι Gamers, να μην έχουμε ένα app;
 
 
Δεν είμαι gamer, αλλά το παίζω τέτοιος. Αν φτιαχτεί κάποια εφαρμογή στην οποία, βρίσκουμε άτομα που παίζουμε κοινά παιχνίδια, προφανώς και θα την κατεβάσω. Νέος, ζητάει νέα για Fifa. Πόσο πιο απλό; Βέβαια, με αυτό το app θα υπάρξουν και παρεξηγήσεις, γιατί αν κάποιος όμορφος με Pc, γνωρίσει κάποια όμορφη με Playstation, θα έχουμε μάχη. Ο ένας θα λέει ότι είναι μάπα τα play, η άλλη ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (που δεν ισχύει) και κατευθείαν… χωρισμός. Ωραίο app σκέφτηκα ανάθεμα με, τους χώρισα ακόμα δεν τα βρήκαν!
 
6. Έλα πάμε παραλία για νυχτερινό μπανάκι
 
 
Πες ότι γνωρίζεις μια κοπελία ή εσύ σενιορίτα με τη σειρά σου, ένα παλικάρι και θέλετε να πάτε μαζί διακοπές. Ο ένας λέει Αμοργό και ο άλλος Κρήτη και τότε… καυγάς. Δεν θα ήταν πολύ πιο ωραίο να ξέρατε απ’ την αρχή τα γούστα σας; Ε, αν έφτιαχνε κανείς μια εφαρμογή με προορισμούς και τρόπους διακοπών, ΜΠΙΝΓΚΟ! Διακοπάρες μαζί, ποτάρες, φαγητά και στο τέλος… γάμος! Άντε και στα δικά μας τα μπακούρια του Tinder βρε!